Siz de bilirsiniz ki, kaplan, gücün ve çevikliğin evrensel sembolüdür. Tiger Adventure Vehicles adlı bir özel araç tasarım firması kaplanın bu özelliklerinin vücut bulduğu off-road canavarı özel araçlar üretmekle meşgul ve bu zamana kadar da gayet başarılı olmuş durumdalar. Bu firmanın en son çıkardığı canavar ise dünyanın en büyük kedisi Sibirya kaplanından esinlenerek ortaya çıkan Siberian Tiger Macera Aracı (Siberian Tiger Adventure Vehicle). İsminin hakkını veren Siberian, firmanın şimdiye kadar ki en büyük ve en güçlü aracı.

Ford F550 veya Ram 5500 şaseli seçenekleriyle satışa sunulan Siberian, en sert hava ve arazi koşullarıyla mücadele edebilmesi için özel bir donanıma sahip. Dört tekerden çekiş sistemi, alt koruma plakaları, geliştirilmiş şoklar, 41 inçlik Continental off-road lastikler, ön tampon koruma, ön vinç, halojen off-road ışıklar ve şaseden arabaya gelebilecek burulma gerilimini (torsional stress) önleyen üç noktalı dayanak sistemi hemen akla gelen özellikler.

Aslında söylemek gerekirse Siberian’ı gerçekten farklı kılan ise karavan bölümü. Lüks ve ferah bir iç tasarıma sahip karavan kısmına girdiğinizde, tam donanımlı mutfak, lüks tuvalet, tuvaletten ayrı lüks ve geniş duş, eğlence sistemi, gömme LED ışıklandırma, bambu zemin ve mobilyalar ilk bakışta gözünüzü alacak. Üst taraftaki uyuma alanına çıktığınızda ise sizi en büyük boy bir yatak, LED okuma lambaları, çok yönlü düz ekran TV (İstediğinizde ana yaşam alanına taşıyabilirsiniz), yıldızlara bakarak uyumanızı sağlayacak bir tavan penceresi ve sandığınızdan çok daha ferah bir alan sizi karşılayacak.

Siberian’ın karavan kısmı, şasedeki çeliğin kalınlığına eşdeğer bir kalınlıkta alüminyumdan yapılma ve bütün zemin, tavan ve duvar en az 5 cm’lik izolasyona sahip. İç duvardaki ve tavandaki bütün kirişler ise ana gövdeye entegre edilmiş. Bütün bu özellikler Siberian’ı aşırı sağlam yapmakla kalmayıp aynı zamanda sessiz ve huzurlu bir yaşam alanı olmasını sağlıyor.

Bir yol canavarı mı yoksa karavan mı olduğuna karar veremediğim dizel motora sahip Siberian Tiger Macera Aracı’nın yurt dışı satış fiyatı ise 248.500 dolarcık. Türkiye’ye ruhsat koşulları sağlanıp getirebilse bile fiyatının ülkemizde çok daha fazla olacağı aşikâr. Ne diyelim parası olanlar alır, alamayanlar ise aşağıdaki fotoğraflara ve videosuna bakarak kendini tatmin edebilir. Siberian hakkında detaylı bilgi almak isterseniz ilgili siteye bakabilirsiniz. Ayrıca sitemizde daha önce Siberian karavanımıza benzer Nissan Titan XD Overland Rig Off-Road Karavanı da tanıtmıştık. Hazır buraya kadar gelmişken onun hakkında da bilgi alayım derseniz lütfen tıklayın.