Alien Buffalo firmasının baş tasarımcısı Brian Newman’ın Nevada Çölünde yapılan Burning Man festivaline gittiğinde kendi isteklerini karşılayan bir barınak bulamaması üzerine, hafif, taşıması kolay, dayanıklı ve bununla birlikte sıcaklık, rüzgâr gibi hava koşullarıyla baş edebilecek kusursuz bir çadır yapmayı kafasına koyması üzerine ortaya çıkan Buffalo Çadır ve Mini Buffalo Çadır (Buffalo Tent and Mini Buffalo Tent), göçebe hayatını sevenler ve festival tutkunları için kesinlikle mükemmel bir seçenek olacak.

Buffalo çadırları beşgen şeklinde olması ve daha çok piramitlere benzemesi nedeniyle piyasada yaygın olarak bulunan yuvarlak tasarımlı çadırlardan kesinlikle farklı bir tasarıma sahip. Kızılderili çadırlarından esinlenerek yapılan bu iki çadır köşeli bir yapıya sahip olması nedeniyle gayet geniş bir alan sunuyor. Çadırlarda orta direk konulmayarak ise bu geniş alanının kullanışlılığının artırılması düşünülmüş. Söz alandan açılmışken hemen söyleyeyim Standart Buffalo Çadırın alanı 19m² ve yüksekliği ise 2.82m; Mini Buffalo Çadırın alanı 11.5m², yüksekliği ise 2.08m. Gözünüzde canlandırmak için söyleyeyim, standart çadırda rahatlıkla 8 kişi aynı anda uyuyabiliyor, eğer ihtiyaç olursa 14 kişi bile aynı anda yatabilecek genişlikte. Küçük çadır ise normal şartlarda 4 kişi için, ama zor da kalındığında 8 kişi aynı anda barınabilir.

Bu iki çadırın ağırlıkları ise sırasıyla 20 ve 13.6kg. Tabii bu çadırların ağırlıklarını sırt çantalı gezilerde kullanılan çadırlarla mukayese etmek anlamsız olur. Bu nedenle bu çadırların hedef kitlesi daha çok kamp ve festival alanlarına araçları ile gidenler. Diğer taraftan şunu söylemekte fayda var; Buffola Çadırları, barındırabildiği kişi/ağırlık oranını diğer çadırlar ile kıyaslandığında kesinlikle en hafif ve en az yer kaplayan çadırlar.

Hafif ve nefes alabilir özel bir kumaşla, bu kumaşın yapışık olduğu anotlanmış alüminyumdan iskelete sahip olan bu çadırlar iskelet şeklinin teleskop ayağı şeklinde olması nedeniyle en sert rüzgârlarda bile dengede durabiliyor ki, bu özellik Buffaloların şekli ve yüksekliğinden dolayı oluşabilecek endişeleri tamamen ortadan kaldırıyor. Buffaloların kurulumu hakkında da endişelenmenize gerek yok. İki kişi tarafından bir dakika da, tek kişi tarafından ise sadece iki dakikada rahatlıkla kurulabilir özellikteler.

Yeterince havalandırma sağlayan dış katmana sahip olmasına rağmen, isterseniz firma tarafından Super Fly adı verilen bir katmanı da çadırlara ekleyebiliyorsunuz. Super Fly’ın işi ise sıcak günlerde güneş ışığını yansıtarak çadırının içini daima serin tutmak. Hatta Super Fly’ı portatif bir klima ile eşleştirip, çadırın içini güneşin kavurduğu günlerde daha da serin hala getirebilirsiniz. Tabii ki, Buffalo Çadırlar sadece sıcak havalar için değil. Her iki çadır da üretici firma tarafından bütün hava koşullarında denenmiş ve geçerli not almış.

Elbette bu çadırların bu kadar özelliği olması fiyatlarını da yukarı çekiyor. Standart Buffalo Çadırın fiyatı 1499$, Mini Buffalo Çadırın fiyatı ise 875$. Super Fly ile beraber almak istediğinizde 500$ daha ödemek zorunda kalacaksınız. Çadırlar hakkında detaylı bilgi ve satın almak için tıklayın.