Pizza siparişini drone ile teslim eden pizzacılar, koyunlarını drone ile kontrol eden çobanlar, düğün fotoğraflarını drone ile çekerek fotoğrafçılığa farklı bir yaklaşım getiren fotoğrafçılar, hava sahasını ihlal eden drone kullanıcıları ve burada saymakla bitiremeyeceğim bir sürü drone hikâyesi. Açıkça söylemek gerekirse, belki hala farkında değilsiniz ama dronelar artık hayatımızın bir parçası. Tabii bu kadar talep olunca drone üreticileri en iyiyi sunmak için birbirleriyle yarış içindeler ve her an yeni bir drone piyasaya sürüyorlar.

İşte, bu yarışın içindeki dünyanın en büyük ve en ünlü drone üreticilerinden olan DJI daha çok profesyonel kullanıcılar için geliştirdiği DJI Inspire 1 modelinin devamı olan DJI Inspire 2’yi geçen hafta bütün dünyaya tanıttı. 2014 yılında tanıtılan ve dünyanın ilk film yapımında kullanılan drone’u olan Inspire 1, sahip olduğu 4K çözünürlüklü kamerası, 360⁰ dönen gimbalı, HD video aktarım sistemi ile drone dünyasında bir çığır açmıştı. Zenmuse X5 ve X5R kameraları ile de profesyonel film yapımcıları arasında ününe ün katmıştı.

DJI Inspire 2 ise Inspire 1’a ait ne kadar iyi özellik varsa almakla kalmayıp fazlasıyla önüne geçmiş durumda. Inspire 2’nin ilk göze çarpan özelliği biri ana kamera, diğeri ise dronenuzu izlemenizi ve rahat kontrolü sağlayan yol kamerası olmak üzere çift kameraya sahip olması. Ana kamera 3, yol kamerası ise 2 farklı yöne hareket edebiliyor. DJI profesyonel film yapımcıları cezbetmek için bu yeni ürününde CineCore 2.0 diye adlandırdığı bir görüntü işleme sistemini ilk defa kullanmaya başlıyor. CinemaDNG ve Apple ProRes gibi profesyonel film yapımcılarının kullandığı formatlarla uyumlu olan Cinecore 2.0 sayesinde ana kamera ile 5.2 çözünürlükte ve 4.2 Gbps hızla mükemmel video kayıtları yapılabilecek. Bu kalitede kayıt yaparken anlık olarak 1080p çözünürlükte çekilen görüntüler izlenebilecek.

İki kullanıcı tarafından kontrol edilebilen Inspire 2 yaklaşık 27 dakikalık bir pil ömrüne sahip ve maksimum hızda 108 km/s hıza ulaşabiliyor. 7 km’lik bir kontrol menziline sahip Inspire 2, 9 m/s hızla alçalıp 6 m/s hızla yükselebiliyor ve sadece 4 saniyede 80 km/s’lik hıza ulaşabiliyor. Inspire 2, ayrıca -20 ⁰C’ye kadar havalarda donmasını engelleyecek özel bir ısıtma sistemi de mevcut.

X4S ve X5S seçenekleri ile satın alabileceğiniz DJI Inspire 2 yukarıda saydığım özelliklerin dışında daha birçok önemli özelliğe de sahip. Tabii bu kadar özellikle fiyatının da biraz tuzlu olması normal. 2,999 $’lık fiyatıyla 2017’nin Ocak ayında satışa sunulması beklenen Inspire 2’yu ön siparişle almak ve detaylı bilgi almak için tıklayın. Malum dolar başını aldı gitti, benim gücüm buna yetmez derseniz de, sitemizde tanıtılan diğer modellere de bakıp sizin için fiyat olarak en uygun modeli bulabilirsiniz. Ha bir de Inspire 2’nun videosunu izlemeden de geçmeyin derim.