Karanlıkta parlayan bu bisiklet yolu tamamen güneş enerjisi ile çalışıyor. Polonya'da bir mühendislik firması olan TPA tarafından tasarlanan bu bisiklet yolu, hem gece bisiklet sürüşleri için güvenli bir güzergah oluşturma hem de bunu yaparken enerjiyi tasarruflu kullanma fikri ile projelendirilmiş. Raporlarına göre, fosforesan mavi boya, gün boyunca güneş ışığını topluyor ve hava karardıktan sonra 10 saate kadar bu ışığı yansıtıyor. Polonya'nın kuzeyinde Lidzbark Warminski isimli bölgede test amaçlı hazırlanan bu bisiklet yolunun dayanıklılığı ve ergonomikliği takip edildikten sonra, sonuçlar başarılı olduğu takdirde tüm ülkeye yayılması planlanıyor.

Daha önce Almanya ve Hollanda'da buna benzer gece parıldayan bisiklet yolu denemeleri yapılmış ve uzun ömürlü olamadıkları için projeler rafa kaldırılmıştı. Umarız bu sefer fosferasan bu işi kökünden halleder ve belki bizde yaşadığımız yerlerde gece güvenli bir şekilde bisiklet sürmenin keyfini yaşarız. Tabi gece parıldayan bisiklet yollarından önce, bize parıldamayan bisiklet yolları lazım. 

Yazının sonunda Almanya ve Hollanda'da ki parlayan yol projelerinin videoları mevcut. Dilerseniz Onları da inceleyebilirsiniz.