Apple'ın tanıttığı her ürün gibi bu yeni laptop ile ilgili söylenecek çok şey var. Genellikle bunun gibi ürünlerde, tasarım, işlemcilerin hızı yada etkileyici Retina ekran gibi konuya nereden başlayacağımıza karar veremediğimiz durumlar yaşanır. Fakat bu ürünle Apple bize büyük bir kolaylık yapmış. Ne mi? MacBook Pro 2016, dünyanın ilk çoklu dokunmatik özellikli touch-bar teknolojisi ile karşımıza çıktı. Dolayısı ile başlayacağımız yeri artık biliyoruz.

MacBook Pro'nun bu yeni modelinde, klavyenin en üzerinde bulunan fonksiyon tuşları yerine yeni ve dokunmatik bir ekran kullanıldığını görüyoruz. İster bir video editleme programı kullanın, ister Safari ile internette sörf yapıyor olun, bu touch-bar kullandığınız programa göre ihtiyacınız olacak ve işlemlerinizi süratle tamamlamanızı sağlayacak düğmeleri karşınıza getiriyor. Dilerseniz en çok kullandığınız işlemlere göre touch-barı kişiselleştirebiliyorsunuz. Bütün bunlarla beraber bilgisayarınıza artık bir parmak izi okuyucusu (Touch ID) ve kolay ödeme yapma fonksiyonu (Apple Pay) eklemiş olmanızda cabası. Uzun uzun kart bilgileri vererek vakit kaybetmektense, tek bir parmak dokunuşu ile internetten hızlı ve güvenli alışverişin tadını çıkarıyorsunuz.

Tabi ki anlatılacaklar sadece bunlarla sınırlı değil. Mesela diğer etkileyici bir özellik de MacBook Pro 2016'nın inceliği. Peki ne kadar ince? MacBook Air'dan %13 daha ince. Boyutlardaki bu daralma performansa kesinlikle tam tersi bir etki yapmış. Intel Core i5 yada i7 işlemciler, sizin seçebildiğiiz Intel Iris veya Radeon Pro ekran kartı ile birlikte çalışabiliyor. Yeni MacBoo Pro'nun %130 daha hızlı görüntü işleme yeteneği olduğu belirtiliyor. Daha hızlı kayıt, sRGB'ye göre %25 daha fazla renk, %67 daha yüksek kontrast değeri diğer geliştirmeler arasında sayılabilir. 

Sizi bilmem ama bizim burada ki yazarların eli ayağı titremeye başladı. Günah mı kardeşim, seviyoruz.

13 ve 15 inç modellerinden birini, 5,999₺ ile 11,099₺ fiyatları arasında seçim yaparak sahip olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve satın alma için tıklayın. Tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.