Saç dökülmesi her erkek için bir problemdir. Çoğu erkek için yaşın ilerlemesiyle birlikte gelen kaçınılmaz saç dökülmesi olayı aslında bazı tedbirler alınarak önlenebilir.

Dr. Glynis Ablon, dermatoloji alanında Ablon Cilt Kurumunda uzman bir doktor. Yaptığı araştırmada, saç dökülmesini etkileyen güneşin UV ışınlarından havuzdaki klora kadar bir çok doğal nedenin saçın kırılmasına veya tamamen dökülmesine neden olduğunu ortaya koyuyor. 

Doktor Ablon şöyle diyor; " Gerekli tedbirleri almayan erkeklerin saçlarını koruması imkansız hale geliyor. 'Havuza gitmeyin veya kumsalda güneşlenmeyin' demiyorum. Sadece güneş ışınlarından kendinizi korumak için çok sıkı olmayan bir şapka takın. Yine havuza girerken bone takın ki saçlarınız klordan korunsun."

UV ışınları saçın keratin dengesinin bozuyor, dış görünüşünü etkileyerek saçtaki protein azalmasına ve pigment kaybına neden oluyor. Klora maruz kalan saçta kuruluğa sebebiyet veriyor. Bunun için Dr. Ablon Dove Men+ Care ürünü şampuanları tavsiye ediyor. 

Yazın sonuna gelmemiz saçların güvende olduğu anlamına gelmiyor. Mevsimsel değişiklikler kimilerinin hem saçında hem de cildinde farklı sonuçlar doğurur. Soğuk hava da aynı UV ışınları ve sıcaklık gibi ancak donma ve kırılmaya sebep oluyor.

Yine Dr.Ablon kuru saçlar için kepeği ve tahriş önleyici, nemlendirici şampuan ve bakım kremi öneriyor. Dove Men+ Care saç dökülmesi çalışmasına göre dermatologların %75'i saç kaybının beslenme ve egzersize bağlı olarak şampuanın ikinci planda olduğunu söylüyor. 


Saça şekil vermek için gösterilen yoğun çabanın da zararlı olduğunu ifade ediyorlar. Saç, aynı zamanda ıslakken daha zayıf oluyor. Bundan dolayı saç kurutmaya dikkat. Saçınızı çekiştirmeyin, tararken özen gösterin.

Ayrıca derin su balığı proteini, biotin ve çinkonun da saç büyümesini desteklediği ifade ediliyor.