Ünlü lüks otomobil markası Lexus, Paris Auto Fuarı’nda yeni konseptini görücüye çıkarmak için hazırlanıyor. Ama, bu sefer konsept bir araba değil bir koltuk. Lexus’un aracın etkisini azaltırken rahatlığı artıran yeni koltuk konsepti The Lexus Kinetic Seat Concept.

Omurga insanlar için belki de vücudunun en önemli parçasıdır. Omurga kafanın hareketlerini koşarken veya yürürken dahil sabit tutma rolünü üstlenirken aynı zamanda pelvis ve göğüs kafesinin farklı yönlerde hareket edebilmesine olanak sağlar. İşte Lexus’un yeni kinetik koltuk konsepti bir sürücü veya yolcunun en çok zaman geçirdiği yer olan koltukta meydana gelebilecek hareketlerde omurgaya yardım etmek için tasarlanmış gelecekten bir sanat eseri.

Koltuğun minder ve sırtlık kısımları oturan kişinin ağırlığı ile beraber kinetik olarak hareket etmek üzere tasarlanmış. Diğer bir deyişle koltuk, pelvis ve göğüs kafesinin yürüdüğümüz zamanki hareketini birebir taklit ediyor. Bu kinetik etkileşim koltukta oturan kişinin omurgasının ve kafasının sabit şekilde kalmasını sağlıyor. Ayrıca, bu gelecekten gelen koltuğun döşemesi merkezden arka tarafa doğru radyal olarak sentetik örümcek ipeğiyle bir örümcek ağı gibi Örümcek Adam’ın görse kıskanacağı şekilde tasarlanmış ve vücudun şeklini her türlü durumda almak üzere yeterince esnek bir özelliğe sahip.

Özet geçmek gerekirse, The Lexus Kinetic Seat Concept tamamen omurgayı mutlu etmek için sürücü veya yolcuların pelvis ve göğüs kafesini zorlama olmadan kolayca döndürebilmelerini sağlayarak sürüş kolaylığı ve mükemmel bir konfor sunuyor.

Şimdilik bir fikir olan böyle bir araba koltuğuna oturmamız uzun yıllar alabilir, fakat Lexus’un bu yeni düşüncesinin koltuk tasarımlarında yeni bir çığır açıp araba firmalarını mükemmel koltuklar üretmeye yönelteceğini kesinlikle söyleyebiliriz. Ne diyelim, dört gözle bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.