Çıplak bir şekilde yatakta sağa sola dönmek fikri güzel aslında. Gel gelelim mahremiyetinize giren bu konu hakkında konuşmak bile sakıncalı olabiliyor. Bir de sürekli üşüyen biriyseniz sabah titreyerek uyanma korkusu sizi korkutuyor olabilir. Fakat sıkı durun, bilim bunun sağlığınıza faydalı olduğunu söylüyor aslında. İşte bütün evrenin sırrını çözüp çıplak uyumanın sağlığa faydalarını araştıran bilim adamlarının iddiaları..

1- Daha iyi bir uyku


The American Academy of Sleep Medicine'a göre insanlar uyurken vücut ısıları düşer. Yatarken pijama vs. giyerek vücudun ısı kaybı azaltılır bu da rahat  bir uyku uyumanızı engeller.

2- Sperm sayınızı artırır



National Institute of Child Health and Human Development'ın iç çamaşırının sperm kalitesine olan etkisini araştırmak için 500 erkek arasında yapılan bir çalışmada; bokser giyip gece çıplak yatan erkeklerin  sperm kalitesinin,  gündüz ve gece külot giyenlerden %25 daha fazla olduğunu açıkladı.

3- Seks hayatınızı artırır


Et ete değecek. Ten uyumu çok önemli. Her iki tarafta çıplak olduğu zaman partnerinizin sıcaklığını daha iyi hissedersiniz. Aşk hormonunuz artar, stres azalır.  Gerisi size kalmış. (Haydar Dümen'e bağlıyordum az daha!)

4- Melantonin & Büyüme Hormonu dengesini düzenler


Pijamasız bir hayat vücudunuzun biyolojik saatini korur ritmini ayarlamasına yardımcı olur. Melantonin hormonunun güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisini de unutmayalım. Kavun karpuz da yata yata büyür. Büyüme hormonuna etkisini atalarımız bulmuş zaten.

5- Hayatı kolaylaştırır.

Fazlalıklardan kurtulun, pijama da neymiş. Biz küçükken alıştırıldık. Dedemiz her zaman söyledi 'Hadi göster oğlum amcana' diye. Utanılacak bir şeyimiz yok. Erkeğin malı meydandadır.

(Edit: "Siz yinede bir boxer giyin")

BONUS

Hangi Ülkeler Çıplak Yatıyor?

İngiltere %30
Kanada %14
ABD %12
Meksika %12
Almanya %9