Son 12 ayda notebook endüstrisinde yer almaya çalışmak pek akıl karı değil, tabi eğer Apple değilseniz. Apple'ın rakipleri bu yarışta her yıl %3 düşüşle sürünürken, marka her yıl laptop satışlarını %21 artırıyor. Cupertino merkezli firma demir sıcakken dövülür mantığıyla 12 inçlik yeni Macbook'unun tanıtımını yaptı.

2015 yılı ile beraber en ince ve hafif laptop çıkışı ile tanıtılan ve 13.1 mm kalınlığında, 900gr. ağırlığında olan Macbook 10 saatlik pil ömrü (geçen yıl tanıtılandan %35 daha fazla) sunuyor. Yeni MacBook 12 inçlik ekranında retina görüntü kalitesi, tamamen yenilenen klavye ve en dikkat çekeni Force Touch gibi bir mühendislik harikası ile rakiplerine uzak ara fark atmayı başarıyor. Force Touch dokunmaları ve dokunma şiddetinizi algılayan bir entegre mouse sistemi. Intel Core M işlemci ile sunulan MacBook, hiç fan kullanılmaması özelliği ile ağızları açık bırakmayı başarıyor. 10 Nisan tarihinden itibaren satışı başlanacak olan yeni 12 inç MacBook $1.299 başlangıç fiyatı ile gümüş, uzay grisi ve gold versiyonları ile beğeninize sunulacak. (Türkiye'de başlangıç fiyatı ₺4.299 olacak.) Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Bu güzel macbook'un tanıtıldığı programda başrol Apple Watch'undu tabi. Konu hakkındaki yazımızı okumak ve Apple Watch'u iyice anlamak için tıklayın.