Batman” gelmiş geçmiş en iyi süper kahramandır ve hiçbir Marvel Comics hayranı bunun tersini söylemez. Tabi ki de Superman de Batman kadar köklü hatta daha eskidir ancak sinemada eline su bile dökemez. Sadece “Batman Dark Knight” filmi bile dünya çapında milyonlarca insana ulaştı. 

ABD Batman ile ilk olarak 1943 yılında ortalama 25 dakikalık bölümlerle televizonda tanıştı. Bizim tanışmamız ise TRT`nin ilk siyah-beyaz deneme yayınlarının 1968`de başladığını düşündüğümüzde doğal olarak biraz zaman aldı ve 80`lerin başında Türkiye nihayet “Renkli Batman” ile tanıştı. Ne acıdır ki Türkiye 1943 model Batman ile hiç tanışamadı, biz ABD`de 1966`da gösterime başlanan klasik TV serisiyle maceramıza başladık. TV serisini zevkle izlemeye devam ediyorduk ki 1989 yılı Batman için bir dönüm noktası oldu ve Michael Keaton`ın başrolü oynadığı Jack Nicholson ve Kim Bassinger`ın ona eşlik ettiği ilk film beyaz perdede vizyona girdi, “BATMAN”. Batman artık önüne geçilemez bir simge olmuştu bile 1992`deBatman Returns”(Micheal Keaton) ile birlikte penguen ve kedi kadın (Michelle Pfeiffer) da hayatımıza girdi. Warner Bros`un önderliğinde 1995`te 350 milyon dolar hasılat yapanBatman Forever”da Mr.Wayne`i oynayan Val Kilmer`a Nicole Kidman(Dr.Chase Meridian) ve Jim Carrey(Riddler) eşlik etti. 1997`de George Clooney`li(Bruce Wayne), Arnold Schwarzenegger`li(Mr.Freeze) ve Uma Thurman`lı(Poison Ivy) kadrosuna rağmen “Batman&Robin” Altın Ahududu Ödüllerine damga vurdu.  

2005`teBatman Begins” gerçek manada Batman`i küllerinden doğurdu. Christian Bale`in mükemmel oyunculuğu dikkat çekti ve sonraki iki filmde de Wayne Enterprises`ın patronu oldu. 2008`deBatman Dark Knight” Batman`in kariyer rekorunu kırdı ve 995 milyon dolar hasılat elde etti. Dark Knight`ta Batman tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Heath Ledger'in canlandırdığı Joker karakteri büyük sempati ve beğeni toplayarak Batman`in önüne geçti. Heath Ledger`ın filmin çekimleri bittikten sonra, vizyona girmesinden ise 6 ay önce aşırı dozda uyuşturucu kullanımı sebebiyle kendi evinde ölü olarak bulunması filmdeki gerçekçi oyunculuk performansının sebebini kanıtlar gibiydi. 2012`deDark Knight Rises” ile -her ne kadar “Dark Knight” kadar tadı damağımızda kalmasa da- son bir defa daha kedi kadını(Anne Hathaway) ve Morgan Freeman`ın oyunculuk ustalığını gördükten sonra Batman maceramız şimdilik sona erdi.  

Batman`in gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman serisi olarak görülmesinin en önemli sebebi 1943 yılından beri yayınlanan her bir bölümde ve beyaz perde versiyonlarında, yönetmen koltuğundaki ve başroldeki isim değişse dahi, filmin genel akış felsefesinin hiçbir zaman bozulmamasıdır. Batman “Batmobil” gibi tüm teknolojik nimetlerden faydalanarak mükemmel bir şovla filme giriş yapar, tüm suçluları kendi çatısı altında toplamayı başaran kalburüstü bir suçlu peydahlanır, Batman çok zor duruma düşer, ancak kendi çabasıyla ya da bir arkadaşı (Alfred,Kedi Kadın,Robin vs.) sayesinde yaşama tutunur,ölümden döner,kötü adam bertaraf edilir, Gotham Şehri huzura kavuşur. Bize sadece keyifle izlemesi kalır.