"Ah be! keşke yanımızda biri daha olsaydı da bizim bir fotoğrafımızı çekseydi şu manzara ile, selfie yapsak manzarayı alamıyoruz, manzarayı çeksek biz fotoğrafta olmuyoruz, üfff yaa!"

Bu durumu hiç yaşadınız mı? 

Tabi ki yaşadınız, ne de olsa 21'inci yüzyılda yaşayan ve bu sitede teknoloji haberleri okuyan bir insansın.

Nixie bu sorunu çözmeyi hedeflemiş. Bunu yazmak ne kadar çılgınca hissettiriyorsa, o kadar çılgın bir şey, bileklik olarak kullanılan bir selfie drone. Yani selfie helikopteri, selfiekopter. Selfienizin çekilmesini istediğiniz an, bilekliğinize dokunuyorsunuz, bileklik bileğinizden çözülerek havalanıyor, sizi buluyor, manzaraya göre açısını ayarlıyor, video veya fotoğrafınızı dahili kamerası ile çekiyor, işi bitincede tekrar bileğinize dönerek bileklik şeklini alıyor. Nasıl ama? (Çılgınca olduğunu söylemiştik.)

Kötü haberi verelim, maalesef şu an konsept aşamasında. Şimdilik bileğinizden havalanan bir prototip yapmayı başarmışlar, gerisi daha sonra gelecek. Gidecekleri uzun bir yol var. Konsept bile olsa müthiş bir şey.


İyi haber ise Intel'in organize ettiği Make It Wearable yarışmasında finale kalmış olması. Bu şu anlama geliyor, tam 50.000$ ve danışmanlık hizmeti kazandılar. Yani hayallerini gerçekleştirmek için Intel gibi bir firmanın danışmanlığını ve ciddi miktarda maddi desteği garantilediler.

Projenin fikir babası Christoph Kohstall Stanford'da fizik bölümünde araştırmacı ve işbirliği yaptığı diğer takım üyeleri ise arkadaşları Jelena Jovanovic ve Michael Niedermayr.


Projeyi özetleyen aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin