Apple'ın 18 karatlık Edition Version akıllı saatinde saatin normal materyallerle yapılan versiyonu ile aynı ağırlıkta değerli taş kullanacağı söyleniyor. 

Pittsburgh'ta bir saat ekspertizi olan Chad Rickicki bu boyutlarda ve şekilde 18 karat altın kullanılarak yapılacak bir saatin sadece altınının 600$ değerinde olacağını belirtti. Geri kalan elektronik ve makyaj materyalleri fiyatı ikiye katlayabilir gibi görünüyor.

Standar ve spor versiyon Apple Watch fiyatlarının 349$ dan başlayacağını düşünürsek, 18K altın versiyonu tabiki çok daha pahalı olacaktır. Çünkü altın pahalı. 

Birçok dedikodu ve söylenti olmasına rağmen aslında şu an bu konuyu tartışmak çokta akıllıca görünmüyor. Henüz boyutları ve hatta saatin altın kaplama mı yoksa tamamen altından mı olacağı belli bile değil. 

Apple'ın resmi sitesinde belirtildiğine göre Apple Watch Edition versiyonunda kullanılacak olan 18 karat altın standart altından iki kat daha sert olacak. Aynı zamanda parlatılmış safir kristal ekran ve saati şarj etmeye yarayacak özel bir kutu ile geleceği söylentiler arasında. Birçok seçenek ile beraber gelecek olan saatler farklı fiyatlandırmalara tabi olacak tabi, bu durumda altın versiyonun birkaç bin dolar civarında fiyata sahip olması çokta uzak bir tahmin olmasa gerek.

Apple Watch Edition versiyonu ile lüks pazarına girmeyi hedefleyen Apple, aynı zamanda daha düşük ve ulaşılabilir fiyatlı Apple Watch kombinasyonları da hazırlıyor. Mesela spor versiyonu, safir yerine Ion-X camdan üretilen bir ekran ve süper hafif alüminyum kasa taşıyacak. Bu da onu daha çok arzulanır hale getirecek tabi. 

Şu durumda 349$'dan başlayacak Apple Watch fiyatları en pahalı versiyonunda 1200$'a kadar çıkacakmış gibi duruyor. 2015'in ilk çeyreğinde dağıtımın başlayacak olmasından dolayı, bundan daha erken bir tarihte bütün bu sorularımız netleşecektir. 

Saatin özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın: