Fotoğrafçılığa gönül vermek isteyen, makinesini almış ama bir türlü enstantaneyi, diyaframı, ISO'yu, pozlama dengesini kavrayamamış olan arkadaşlarıma ŞİDDETLİ bir önerim olacak naçizane.

Öncelikle National Geographic'in sanırım 2006 yılında dergi hediyesi olarak verdiği bir eğitim seti vardı. Bu seti aşağıda biraz araştırma yaparak bulabilirsiniz. Bu set çok çok çooookkk faydalı olacak size. Fotoğrafçılığın ABC sini pürüzsüz bir şekilde öğreneceksiniz. Şunu hatırlatmakta fayda var. Program yalnızca XP işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Yani ya virtual OS yapacaksınız ya da XP si olan bir bilgisayarda çalışacaksınız.


Resim

Diğer tavsiye ise Scott Kelby isimli fotoğrafçının kitapları. 3 cilt halinde yayımlanan bu kitapları büyük kitapçılarda veya internette rahatça bulabilirsiniz.(Dijital Fotoğrafçının El Kitabı 1,2,3) Ciltlerin hepsini ayı anda almak zorunda değilsiniz. Önce birincisini alın, ona güzelce çalışın daha sonra diğer ciltleri alırsınız.

Scott Kelby

Dijital Fotoğrafçının El Kitabı


Scott Kelby kitaplarında sizi teknik bilgilerle boğmuyor. Tamamen doğal konuşma tarzında yazılmış bu kitabın çevirisini yapana da hakkını vermek lazım. Scott'un yaptığı bütün şaka ve esprileri ustalıkla dilimize çevirmiş kendisi. Konuları boğucu başlıklar altında değil de daha çok henüz körpecik fotoğrafçı olan sizlerin tamda istediği başlıkarda incelemiş. Kendisi de kitabında "Biz sizinle beraber geziye çıkmışız. Ellerimizde fotoğraf makineleri. Sizde bana heyy Scott! bu manzarayı nasıl çeksem güzel olur diye soruyorsunuz ve bende size ufak tiyolar veriyorum" diyerek tarzını belli ediyor.

Tabi sadece okumakta yetmiyor, verilen tavsiyeleri makinenizle uygulamanız, deklanşöre önce kontrolsüz ama sık, daha sonra daha bilinçli ve kontrollü ama seyrak basmaya başlayacaksınız.

Ayrıca Scott, verdiği fotoğraf bilgilerinin yanında sizlere ihtiyacınız olabilecek yan ekipmanlar ve fiyatları hakkında bilgi veriyor.

Şahsen bu adam bana çok şey öğretti. Eminim, eğer yeni başlayan bir fotoğrafçıysanız size de çok faydası olacaktır.

Ha! Untmadan şunu da söyleyim Scott'un birde web sitesi var. Burada da ZÜPPER şeyler paylaşıyor. Tabiki ingilizce, ama anlamasanız bile çektiği fotoğraflara göz atmanız ufkunuzu açacaktır.


Bu yazımda sizlere ilk adımlarımı nasıl attığımdan bahsettim biraz. Yeri zamanı geldikçe naçizane tecrübe ve maceralarımı da sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. 



Si Yu Sun Leydiis end Centilmın