Ünlü Dakar Rallisi'nde otomobiller ve motosikletler en seçkin ve yüksek profilli sınıflar olmaya devam ederken, iki haftalık zorlu etkinliğin ve acımasız arazinin en ilginç ve benzersiz bölümlerinden biri şüphesiz devasa, çok tonlu destek araçlarının yer aldığı T4 kategorisi. 2022 Dakar Rallisi için mühendislik firması GAUSSIN, efsanevi tasarım evi Pininfarina ile “H2 RACING TRUCK” olarak adlandırılan son teknoloji donanımlara sahip ve hidrojenle çalışan T4 sınıfı bir yarış aracı geliştirmek için ortaklık kurdu.

Sıfır emisyonlu bu yarış kamyonu, altında GAUSSIN'in EV (electric vehicle) mimarisinin bulunduğu dış tasarımının Pininfarina tarafından oluşturulduğu bir kombinasyona sahip. Modüler bir "kaykay" platformunun üzerine inşa edilen H2 RACING TRUCK, neredeyse 145km/s'lik bir maksimum hıza izin veren 402hp gücünde iki adet elektrik motoru barındırıyor. Yüksek performanslı bu kamyonun çerçevesi, yapının tasarımına entegre edilmiş hücrelerle birlikte aracın hidrojen güç sistemini desteklemek için özel olarak tasarlandı. Büyük boy 80kg'lık bir hidrojen hücresi ve 82 kWh'lik piller, toplu olarak, kamyona yaklaşık 250km menzil sağlayabiliyor. Bu değerlerin gerçek yarış koşullarında ve yalnızca 20 dakikalık bir yeniden şarj süresi ile ortaya çıktığını da ekleyelim. 

Gezegendeki en güçlü hidrojen kamyonunu temsil eden yasal T4 yarışçısı H2 RACING TRUCK, 1 Ocak'ta başlayıp 14'üne kadar devam edecek olan 2022 Dakar Rallisi'nde yarışmaya ilk kez katılacak. Detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.