Şu an tanıtmaya başlayacağımız Lazareth Yamaha R1 Street Motorcycle hikayesi olan bir custom. Fransız custom motosiklet ustası Ludovic Lazareth tarafından daha önce bir Yamaha R1 üzerine inşa edilen Lazareth ilk olarak herkesin çok iyi bildiği bilim kurgu filmi Babylon A.D. için inşa edilmiş. Ne yazık ki, ilk Lazareth başrol oyuncusu Vin Diesel’in bir sahnesinde paramparça olmak zorunda kalmış. Filmden sonra Fransız inşacı, parçalanan motosikleti alarak Lazareth’i deyim yerindeyse baştan yaratmış ve sonunda eskisinden çok daha iyi bir custom ortaya çıkarmış.

Ludovic ilk başta eski customdan kalan çatalı başka bir atölyeye hediye edip ön ve arka süspansiyonlar için tek taraflı swingarm kullanmaya karar vermiş ve bunu hayata geçirmiş. Üst yapıyı tamamen karbon fiberden inşa ettikten sonra ise de egzoz deflöktöründe LED ışıklar kullanmış.

Süspansiyon sistemi ve fütürist tasarımıyla şu an fazlasıyla bir bilim kurgu filmi için hazır olan Lazareth belki de bir sonraki devam filminde yenide baş rolde yer alacak, neden olmasın? Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyor!
[post_ads]