Son yıllarda Crossover ve SUV pazarının git gide büyüdüğünü kabul etmek lazım. Özellikle üst sınıf markalar bu pazarda en iyisini yapmak için yarış halindeler. Üst sınıf markaların en önde gelen temsilcilerinden Mercedes Benz’in Mercedes-AMG ortaklığının 50.yılını devirdiğimiz bu günlerde bu pazara en son katacağı şaheser ise gücün ve nezaketin birleştiği 2018 Mercedes-AMG GLC63.


Mercedes-AMG GLC63’ün kabuğunun altında 8 silindirli 4.0 litre hacimli bi-turbo motor bulunuyor. GLC63’ün bu süper motoru AMG Speedshift MCT 9-ileri transmisyonu vasıtasıyla 476 beygirlik güç, 650 N/m Tork üretirken 100 km hıza sadece 3.9 saniyede çıkmaya imkan veriyor. Diğer taraftan GLC63’ün S versiyonu ise yine aynı motorla 510 beygirlik güç ve 710 N/m Tork ortaya koyarken 100 km hıza 3.7 saniyede çıkıyor.  

GLC63 ve GLC63 S’in her ikisinde de Konfor, Sport, Sport+, Yarış ve Bireysel olmak üzere beş farklı sürüş modu bulunuyor. İlk defa AMG GT’de gördüğümüz Panamericana ızgara, yola ve sürücüye göre gücü sadece arka tekerlere veya tüm tekerlere dağıtan 4Matic+ Dört Tekerden Çekiş Sistemi, Air Spring süspansiyon sistemi ise GLC63, GLC63 S’de ve bu versiyonların Coupe modellerinde bulabileceğiniz diğer standart özellikler.

GLC63 S’i GLC63’ten ayıran en önemli özellik ise diferansiyel sistemi. GLC63 S’de GLC633’e göre daha iyi performans sağlamasını sağlayan elektronik diferansiyel bulunurken GLC63’te mekanik diferansiyel bulunuyor.


Bütün modellerin iç kısmına baktığınızda bir Mercedes AMG işbirliğinden bekleyebileceğiniz bütün zarafeti ve donanımı göreceğinizde kuşkunuz olmasın. Burada tek tek saymaya gerek yok aşağıdaki görsellere ve videoya bakmanız yeterli olacaktır. Mercedes-AMG GLC63’ün henüz fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı ama 2018’in başında satışa sunulması bekleniyor. Şimdilik detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz