Oregon merkezli elektrikli araç şirketi Arcimoto, geçtiğimiz yıl lansmanından bu yana sürdürülebilir ulaşım cihazları serisiyle geleceği bugüne taşıyor. İlk insan gücüyle çalışan cihazının (Mean Lean Machine (MLM) olarak adlandırılan e-trike) yakında piyasaya sürülmesiyle birlikte Arcimoto, sürdürülebilirliği ilerletme misyonunu gerçekleştirme yolunda bir adım daha atıyor ve bunu yaparken de oldukça eğleniyor gibi duruyor.

Şirketin patentli yana yatma teknolojisi sayesinde virajları bir bisikletin açısallığı ile dönebilme özelliğine sahip olan MLM, şimdiye kadar görülmemiş bir e-trike. Kolay sürüşü, heyecan verici ve benzersiz bir deneyim sunarken standart bir bisikletten daha yüksek çekiş oranı ve daha fazla denge sunuyor.

İki tekerlekli bir aracın aksine, üç tekerlekli MLM, tahrik zincirine daha az stres yükleyen 3 adet elektrikli göbek motoruna sahip. Pedal jeneratörü hareket halinde değilken bisikleti şarj edebiliyor ve yardımcı batarya ile birlikte bu üç tekerlekli araç size toplamda 320km'nin üzerinde bir menzil sağlayabiliyor. Bir veya iki kişiyi taşıyabilen Mean Lean Machine, çok yönlü bir ulaşım aracı olarak şehir içi ulaşımınızı hem eğlenceli hem de verimli hale getirebilir.

MLM'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, Arcimoto'nun türünün ilk örneği olacağına söz verdiği ve henüz açıklanmayan bazı özellikler ile sınıfının en iyisi olacağını iddia ediyor. Şirket, e-trike ile ilgili bazı detaylara gizli tutuyor. Bu da sabırsızlığımızı daha da artırıyor. Arcimoto'nun web sitesi üzerinden kendi Mean Lean Machine'inizi 100 $ depozito karşılığında ön-sipariş edebilirsiniz. 2022 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.