Çin’in en eski oto fuarı olan ve şu günlerde devam eden Auto Shanghai’de yer alan Audi’nin elektrikli konsept SUV modeli dikkat çekiyor.

Elektrikli araç teknolojisinde ileri seviyelerde olan Çin’de 150.000 olan elektrikli araç şarj istasyonu sayısının 2017 sonu itibariyle 100.000 daha eklenerek 250.000 olacağı değerlendiriliyor. Hal böyle olunca da markaların elektrikli araç yarışına girmemesi kaçınılmaz. E-Tron Sportback SUV Konsept modeli de bu yarışa Audi’nin kattığı yeni bir elektrikli araç.

Audi E-Tron Sportback gelecekteki tüm elektrikli Audi modellerinde de benimsenecek bir konfigürasyon kullanıyor: Ön aks üzerinde bir elektrik motoru ve arkadaki iki elektrikli motor ile dört tekerleğe birden güç vererek aracı güçlü bir quattro tarzına dönüştürüyor. 0-100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşan araç tek şarjla 500 km’ye kadar yol gidiyor.

SUV olarak nitelendirilen araç konfor ve diğer teknolojik özellikleri açısından klasik bir yol aracından çok farklı değil.

Açık renk iç mekân ile gayet şık ve lüks bir görüntü yakalayan aracın merkez göstergenin altında, orta konsolda ve kapı döşemelerindeki dokunmatik ekranlar sayesinde bütün akıllı teknolojiler tabiri caizse dibine kadar kullanılabiliyor.

Aracın dış aynalarının yerinde birer küçük kamera bulunuyor. Hava akımını artıran ve rüzgar sesini azaltan bu sistem ile klasik ayna ile ortaya çıkan kör noktalar tarihe karışıyor. Kameraların aktardığı görüntü kapılardaki ayrı ekranlarda canlı olarak izleniyor.

2019’dan itibaren Çin’de sipariş almaya başlayacağı belirtilen Audi E-Tron Sportback’in fiyatı henüz ilan edilmiş değil.