Pentax yeni modeli KP’nin duyurusunu yaptı. Şubat ayında satışa sunulacak KP’yi diğer DSLR makinelerden ayıran en belirgin özelliği ISO değeri. Çok düşük ışık koşullarında bile güzel fotoğraflar çekebilmenize imkan veren yüksek ISO değerleri bu makinede yok artık denecek seviyeye ulaşmış. Pentax KP’nin ISO değeri 819200! Bu yüksek değer sayesinde elinizdeki makine resmen bir gece görüş kamerasına dönüşüyor.

Göze çarpan diğer özellikleri ile birlikte düşünüldüğünde Pentax KP bir outdoor fotoğraf makinesine haline geliyor. Şöyle ki; aynalı bir model olmasına rağmen küçük boyutlarda tasarlanmış, 700 gr. ağırlığında, toz geçirmez gövdesi son derece sağlam, SRII five-axis Shake Reduction System ile hareketli anlarınızda bile net fotoğraflar çekebilmenize imkan veriyor ve -10 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda çekim imkanı sunuyor. Pentax bu outdoor özelliklerden dolayı makineyi “weather resistant” olarak tanımlıyor.

Pentax KP’nin diğer taraflarına bakarsak; 1/24000 shutter hızı, 24 Megapixel APS-C sensor, farklı açılardan çekim yapmaya imkan verecek hareketli bir LCD ekran ile Wi-Fi gibi özelliklere sahip.

Makinenin tek sınıfta kaldığı özelliği video kalitesi diyebiliriz. Pentax KP, 4K yarışında biraz geride kalıyor; Full HD çekim imkanı sunuyor.

Siyah ve gümüş renk seçenekleriyle piyasaya çıkacak ürünün ön satış fiyatı 1099$. Detaylı bilgi ve satın alma için tıklayınız.