Modern dronlar evrim geçirerek uçan otonom kameralara dönüşme sürecindeler ya da çoktan dönüştüler. Bu sayede artık birçok drone minimum kontrolle her şeyi kayıt altına alabiliyor. Sektöre yeni adımını atan Skydio R1 otonomluğu bir üst seviyeye çıkaran özellikleriyle deyim yerindeyse DJI’ın en akıllı dronlarını gölgede bırakacak.

Dronlar ile ilgili otonom olma konusunu kısaca açacak olursak: otonomluk dronun karşısına herhangi bir engel çıktığında engeli otomatik olarak algılayarak engelden uzaklaşarak güvenli bir yoldan uçuşuna devam etmesi anlamına gelir. Skydio R1’de ise engelle karşı karşıya kaldığında engelden uzaklaşan gibi bir durum mevzu bahis değil. Aksine Skydio R1 herhangi bir engelle karşılaştığı zaman uzaklaşmak yerine otomatik olarak manevra yaparak engelden sıyrılıyor ve yoluna devam ediyor. Yani usta bir pilotun Skydio R1’in kaptan köşkünde sağa sola, aşağı yukarı manevra yapan bir pilot oturduğunu düşünebilirsiniz. Diğer bir ifadeyle, 4K görüntü kalitesinde kayıt yapabilen ve 64 GB’lık dahili hafızası bulunan Skydio R1 Drone ile ormanlık alanlarda bile oto-takip özelliğinde çekim yapabilirsiniz. Skydio R1 ne olursa olsun sizi takip etmeye devam edecektir.
[post_ads]
Üzerinde bulunan toplamda 12 adet kameradan aldığı gerçek zamanlı görüntü ve özel otonom sürüş teknolojisi sayesinde engellerden sıyrılabilen Skydio R1’in bu nedenle havalanmadan önce GPS özelliği kullanarak herhangi bir güzergâh haritası çıkarmasına da gerek yok.

Üstün manevra kabiliyetine sahip olması için alüminyum ve karbon fiber karışımından üretilen Skydio R1’in maksimum hızı yaklaşık saatte 35 km iken uçuş süresi ise 16 dakika.

2500$ fiyatıyla satışa sunulan Skydio R1 Drone'nun tanıtıcı videolarına da göz atmadan geçmeyin.