Dürüst olmak gerekirse bu yılki CES'de kablosuz şarj cihazları, yeni VR ekipmanları ve belki de tazecik elektrikli scooterlar görmeye kendimizi hazırlamıştık. Bütün bu beklentimize rağmen fuarın en dikkat çekici ürünlerinden biri Tapplock One asma kilidi oldu.

İlk bakışta sıradan bir asma kilitten farklı görünmeyen Tapplock One, küçük gövdesinde birçok etkileyici özellik barındırıyor. Son teknoloji ürünü kapasitif parmak izi sensörüne sahip olmakla beraber her kullanışınızda parmak izinize daha hızlı reaksiyon gösteren bir algoritmaya da sahip. Bütün bunlarla beraber, kilidinizi uzaktan açmak veya açtırmak için Bluetooth yeteneği de sunuluyor. Mesela siz iş yerinde veya okulda iken bir arkadaşınızın dolabınızı açarak ihtiyaç duyduğunuz şeyi size getirmesini istiyorsunuz. Bunun için patronunuzdan veya dersten izin almanıza gerek kalmadan akıllı telefonunuz ile kilit açma onayı gönderebilir ve arkadaşınızın bluetooth ile kilidi açmasını sağlayabilirsiniz. Kilidi kullanması gereken çok sayıda insan mı var? Bu hiç sorun değil çünkü Tapplock One akıllı asma kilit 500 adete kadar parmak izi verisini hafızasında tutabiliyor. Gerçi 500 kişinin açabileceği bir kilide nerede ihtiyaç duyulabilir ki? Bu akıllı kilidi açmanın bir başka yolu ise mors alfebesi kullanarak oluşturduğunuz şifreniz. Parmak izi okuttuğunuz bölüme kısa ve uzun dokunuşlar yaparak mors şifrenizi oluşturabilirsiniz. Yaklaşık 2 saat süren şarj zamanı ile tam bir yıl boyunca kesintisiz kullanabilirsiniz.
[post_ads]
Bu akıllı özelliklerin yanında su geçirmezlik, paslanmazlık ve çok düşük sıcaklıklarda bile çalışabilmesi gibi yetenekleri de eklemeden geçmeyelim. Ayrıca bu kilidi standart yöntemlere başvurarak açabilmenizin imkanı yok. Ciddi anlamda sağlam bir gövdeye sahip, ciddi anlamda. Ayrıntılı bilgi ve satın almak için tıklayın.