SUV tipi araçlar gün geçtikçe daha çok insan tarafından kullanılıyor ve dünyaca ünlü firmalar da insanoğlunun bu ilgisine karşı boş kalmamak için farklı konseptlerde SUV tipi araç üretmek için birbirleri ile yarış halindeler. Bu yarışın dışında kalmaya hiç mi hiç niyeti olmayan Japon Nissan'da yeni SUV konsepti “Xmotion”u (Nissan Xmotion SUV) görücüye çıkardı.

Geleneksel Japon ustalığı ile en son dijital teknolojilerin bir araya geldiği Nissan Xmotion’a dış taraftan bir alıcı gözüyle baktığımızda 21 inçlik jantlarıyla ve göz alıcılığıyla piyasadaki birçok lüks SUV modelden hiç de aşağı kalır bir yanı yok. Ama Xmotion ile ile ilgili asıl etkileyici olan iç tasarımı.
[post_ads]
Geleneksel kapıların aksine farklı yöne açılan kapı tasarımı ve B-sütunun ortadan kaldırılması sayesinde içine rahat bir şekilde girebileceğimiz Xmotion’un kaptan koltuğuna oturduğunuzda kendinizi bir “uzay mekiği” kullanıyor hissine kaptırmanız içten bile değil. Konsol boyunca, koltuklar arasında ve dikiz aynası yerinde her birinin işlevi birbirinden farklı toplamda 7 adet devasa ekran ile aracı tamamen aydınlatan LED aydınlatmalar bu hisse kapılmanızı sağlayan başlıca nedenler. Diğer taraftan iç döşemede kullanılan üst kalite ahşap döşemeler ise teknoloji odaklı iç havayı biraz telafi etmek için Nissan tarafında düşünülmüş ince bir detay.

Nissan Xmotion SUV'un 2018 Kuzey Amerika Uluslararası Oto Fuarında Nissan tarafından somut olarak görücüye çıkarılması bekleniyor.