Henrik Fisker adını daha önce duymadıysanız bundan sonra daha sık duyacağınıza emin olabilirsiniz. BMW Z8, Aston Martin V8 Vantage, Aston Martin DB9, Fisker Karma ve bunun gibi artık ikon haline gelmiş birçok üst düzey otomobilin tasarımcısı ve aynı zamanda Fisker Otomotiv’in sahibi Henrik Fisker elektrikli otomobil sektörünü alt üst edecek bir elektrikli otomobil ile karşımıza çıktı.

Zarafet, performans ve sürdürülebilirliğin bir araya geldiği Henrik Fisker’in yeni şaheseri Fisker EMotion EV elektrikli otomobil denince ilk akla gelen batarya, şarj süresi ve elektrik motor teknolojisi hususlarında en iyisini ortaya koyacak. Üstelik tüm bu özellikler Fisker’in lüks tasarımı ile birlikte sunulacak. Elektrikli olmakla birlikte böyle üst düzey bir araçtan beklenen otonomluk özelliği de bulunan Fisker EMotion EV ortaya koyduğu değerlerle elektrikli otomobil piyasasınının zirvesine açık ara oturacak.

Henrik Fisker tarafından özel olarak geliştirilen batarya ve motorlar sayesinde saatte 100 km hıza sadece 3 saniyede çıkacak olan Fisker’in son mucizesi saatte 260 km’lik maksimum bir hızla beraber tek bir şarjla 650 km’lik bir menzile sahip olacak. Belki buraya kadar etkilenmemiş olabilirsiniz, o zaman can alıcı noktaya geçelim! Fisker’in yeni otomobili sadece 9 dakikada tamamen şarj olup yeniden yola çıkmaya hazır hale gelecek, inanılmaz değil mi!

Bu etkileyici teknik özelliklere ilaveten aracın iç kısmına baktığımızda ise üst kalite deri ile döşenmiş koltuklar, karbon fiber hatlar ve 3 adet sürücü merkezli ekran ilk bakışta lükslük konusunda dikkat çeken detaylar. Fisker EMotion EV’nin kelebek şeklinde açılan kapıları ise araca lüks konusunda hava katan ayrı bir detay.

[post_ads]