Drone piyasasının yön belirleyici firmalarından DJI teknolojinin ilerlemesine paralel olarak piyasaya yeni modeller sunmakta hiç geç kalmıyor. Her yeni modelinin drone meraklıları arasında büyük yankı uyandırdığı da bir gerçek. 

DJI'ın yeni ürünü Mavic Air şirketin bugüne kadar geliştirdiği en akıllı dronu. 4K görüntü kalitesine sahip video kayıtları yapabilmesi, saatte 70km gibi inanılmaz hızlara çıkabilmesi gibi vurucu özelliklerinin yanında sadece 431 gram olan ağırlığı Mavic Air'ı hem kompakt hem de yetenekli bir drone haline getiriyor. 3 eksenli gimbal ile 120fps/1080p değerlerine sahip video kaydı yapabilen kamerası 32MP küresel panoramalar ve HDR çekimler yapabiliyor. 8GB dahili hafızası ve bir microSD kart yuvası ile büyük boyutlu görüntü dosyalarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üzerindeki USB-C girişi sayesinde ise kayıtlarınızı çok yüksek hızlarda bilgisayarınıza aktarabilmeniz de mümkün. 
[post_ads]
Yaklaşık 21 dakikalık uçuş süresi ile havada kalma süresi de oldukça geliştirilmiş olan DJI Mavic Air, hem kendisinin hem de kumandasının katlanabilir olması sayesinde özel bir taşıma çantasına da ihtiyaç duymuyor. Sırt çantanızın içerisine koyarak dilediğiniz maceraya atılabilirsiniz. Üzerinde o kadar çok sensör var ki gözlerinizi kapatıp uçuş yapsanız bile bir yere çarpmanız neredeyse imkansız. Tek eksiği ağzından ateş püskürtememek olan Mavic Air ile kocaman ve pahalı dronelar ile yapılabilen birçok hava çekimini zorlanmadan yapabilirsiniz. Fiyatı $799 olarak belirlenen bu harika drone hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz aşağıdaki tanıtım videosunu mutlaka izleyin.