Yayımladığı sarsıcı video klipleri ile ün kazanan OK Go müzik grubu "Obsession" isimli yeni parçaları için yine etkileyici bir video klibi sevenlerine sundu. Tam 567 adet yazıcı ve tonlarca kağıdın kullanıldığı klip için dünyanın ilk kağıt eşleştirmesi çalışması olduğunu iddia ediyorlar. Videoda gördüğünüz her şey gerçek ve değişen baskı renkleri ve paternler için arka planda herhangi bir görsel efekt programı kullanılmamış. Mükemmel şekilde zamanlanmış yazıcılar harika bir renk cümbüşü yaratarak izleyicilere görsel bir şölen sunuyor.  

Japonya'ya 3 ziyaret ve yaklaşık iki buçuk yıllık bir zamana mal olan video için OK Go bir kağıt üreticisi olan ve ekstra pürüzsüz kağıtlar üretebilen Double A firması ile işbirliğini tercih etmiş. Böylece çekimler esnasında yazıcıya kağıt sıkışması ve bütün çekimin berbat olması gibi bir ihtimali minimuma indirmek istemişler.

Bu şekilde tonlarca kağıdın ziyan edildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Öncelikle kullanılan kağıtların tümü geri dönüşüm ile elde üretilmiş ve çekimlerden sonra yine geri dönüşüm için toplanmış. Ayrıca videodan elde edilen gelirin Greenpeace organizasyonuna bağışlanacağını da duyurdular. 

Videodaki bolca renk ve görüntü hareketi projenin gecikmesine neden olmuş. Çünkü Youtube algoritması videonun bu kadar renk hareketi içeriyor olmasından dolayı ona "bozuk video" muamelesi yapmış ve görüntünün belli bölgelerinde kendince düzeltmeler yaparak orijinalliğini bozmuş. Bununla baş edebilmek için videonun 1440p veya 2160p çözünürlük ile izlenmesini tavsiye den OK Go, Youtube algoritmalarının HD kalitesindeki görüntülerdeki sorunu çözene kadar bu şekilde çözüm bulunabileceğini söylüyor. 

"Matrix'i bozduk" diyen OK Go'nun renkli ve zamanlama harikası olan "Obsession" video klibinin 4 dakikalık kamera arkası çekimi projenin nasıl hayata geçtiğini çok güzel özetliyor aslında.
[post_ads]