2014 yılından beri üzerinde çalıştığı 3D yazıcı ürünü Robotik El'i (Youbionic Robotic Hand) 2016 yılında piyasaya süren Youbionic yakın dönemde bu robot elinin daha gelişmiş bir versiyonunu da görücüye çıkarmıştı. Anlaşılan o ki, Youbionic’in durmaya hiç niyeti yok. Yakın gelecekte robotik teknolojilerin gelişmiş insanlar ortaya çıkarmak için kullanılacağının pek tabii farkında olan firma, yeni robot elini/ellerini (Youbionic Double Hand) satışa çıkardı. Evet, yanlış duymadınız, bu sefer Youbionic sadece bir elinize giyerek hareket ettirebileceğiniz bütünleşik iki elli protezi ile karşınızda. İnsan vücudunu geliştirme gibi bir vizyona sahip Youbionic, ilk projelerinde olduğu gibi Double Hand projesiyle de gelecekte insan vücudunun yeteneklerinin çok üst seviyelere ulaşacağı konusunda bizlere küçük bir ipucu veriyor.

Youbionic’in Double Hand’i bir önceki projeleri olan tekli robot eli gibi parmaklara yerleştirilen sensörler vasıtasıyla çalışıyor ama bu sefer aşağıdaki videodan anlaşılacağı üzere robot ellerin kontrolü yüzük ve işaret parmağıyla yapılıyor. Yüzük parmağı açılıp kapanınca sağdaki, işaret parmağı açılıp kapanınca ise soldaki el tepki veriyor. (Videoda ne yazık ki ellerin herhangi bir şeyi tutarken veya kavrarken bir görüntüsü yok).

Bu arada unutmadan söyleyeyim, Youbionic Double Hand 1.799€’luk bir fiyatıyla çoktan satışa sunulmuş durumda. Youbionic Double Hand hakkında detaylı bilgi almak ve satın alarak robot dünyasına adım atmak için lütfen buraya tıklayın. Aşağıdaki Double Hand’in ilgili videosunu ve firmanın bir önceki projesi robotik elle ilgili videosunu izlemeden geçmeyin.
[post_ads]