Çoğumuz hava yolu ile yolculuk yaparken bindiği uçağın neye benzediğini kaç yaşında olduğunu, nereden gelip nereye gideceğini bilmez ve merak da etmez. Dünya ticaretinin ve turizminin yükünü büyük miktarda omuzlayan hava yollarının kullandığı uçakları ele alan bir çalışmadan bahsedeceğiz şimdi size.

"Hayat Döngüsü" projesi Mike Kelley isimli fotoğrafçının ele aldığı yeni bir çalışma. Yolcu uçaklarının üretim, kullanım ve parçalanma safhalarını hava fotoğrafları ile bambaşka bir bakış açısından gözümüzün önüne seriyor. 

Genellikle havadayken fotoğraflanan bu büyük uçaklar bu kez yerdeler ve havadan fotoğraflanıyorlar. Uçakların bu üç safhasını fotoğraflamak için Kelley farklı noktalarda kullanmak üzere helikopter kiralama yoluna gitmiş. (Neden drone kullanmadığı konusu merak ediliyor.) Boeing ve Paine firmalarının üretim sahalarında montaj işlemlerini karesine almış, LAX hava alanında aktif olarak uçuş yapan uçakları ve uçak mezarlığı olarak bilinen Amerika'nın güneybatısında bulunan çöllerde de emekli edilmiş uçakları fotoğraflamış.

"İnsanların sadece bir bilet alarak karmaşık bir organizasyona katılabildikleri hava alanları ve oraların değişmez müdavimleri olan uçakları, dışarıdan bir göz ile takip ederek fotoğraflamak ve böylece madalyonun diğer yüzünde neler olup bittiğini insanlara göstermek istedim."

diyor Mike Kelley.

"Hayat Döngüsü" projesinin ilk ayağı olan uçakların doğumu, yaşamı ve ölümünü konu alan çalışmayı incelemeden geçmeyin. Bir sonraki hava yolu tercihinizde uçağınıza bir teşekkürü çok görmezsiniz artık.

DOĞUM






YAŞAM




 [post_ads]


ÖLÜM







Daha fazlası için Mike Kelley'nin web sitesini ziyaret edin.