Kimi zaman öyle farklı custom araçlarla karşılaşırsınız ki ağzınız açık hayran hayran bakarsınız. Kimi zaman da öyle custom araçlarla karşılaşırsınız ki aracı inşa eden adamın neyin kafasını yaşadığını düşünürsünüz. Hauk Designs baş tasarımcısı ve History Channel kanalında “Road Hauks” programının başındaki isim olan Kenny Hauk tarafından inşa edilen buhar gücüyle çalışan “6x6 Jeep JK LOCO HAUK” (Steam-Powered 6x6 Jeep JK) kesinlikle bu iki kategoriye birden giriyor.

İnanması çok zor gelebilir ama buhar gücüyle çalışan bu canavar bu hale gelmeden önce 2008 model bir Jeep Wrangler Unlimited 6x6 imiş. Loca Hauk’un son haline gelmesi için ilk olarak aracın orijinal motoru 4 silindirli buhar gücüyle çalışan ve yaklaşık 140 beygirlik bir güç ile 3390 Nm’lik bir tork ortaya çıkaran özel bir motorla değiştirilmiş. Daha sonra özel bir süspansiyon sistemi ile donatılan Loca Hauk’un arka tarafına motorun buhar ihtiyacını karşılamak için 190 litrelik bir su tankı konulmuş.

Tabii bunlar sadece başlangıç, görsellere bakınca ne kadar büyük bir çalışma yapıldığını göreceksiniz. O kadar çok değişiklik var ki hepsini tek tek saymakla bitmez. Siz en iyisi Kenny Hauk’un son şaheseri Loco Hauk hakkında daha fazlasın öğrenmek için buraya tıklayın ve görsellerini görmek için ise aşağı doğru hareket edin.
[post_ads]