Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonu'na göre, Avrupa kıtası dünyanın diğer bölgelerine göre gezin turistleri en fazla etkileyen bölge olarak lanse ediliyor. Yaklaşık 616 milyon insan geçen yıl bu bölgenin altını üstüne getirmiş. Kimi tarihi izleri takip ederken kimisi ise eşsiz manzara ve eğlencenin peşine düşmüş. Bu kadar turistten en büyük payı alan ülke Fransa olmuş. Peki ya en az ziyaret edilen yer neresi?

Etrafı tamamen İtalya toprakları ile çevrili yüksek bir uçurumda bulunana San Marino ülkesi en az ziyaret edilen yer olma ünvanını kazanmış. Sadece 61 km² yüz ölçümü ile radarımıza giren San Marino mikro ülkesini ziyaret etmeniz için birkaç sebep bulmayı başardık. Tercih sizin.

Dördüncü yüzyılda kurulan ve dünyanın en eski cumhuriyetlerinden biri olan San Marino, şehir ülkelerinin toz olup gittiği zamanlardan sıyrılmayı başarmış. Araba kullanılmayan başkent, ülke ile aynı ismi taşıyor ve UNESCO Dünya Mirası listesinde. Üç adet kalesi ile bulutlara uzanan bu sempatik ülkecik, özellikle tarihi sevenler için bulunmaz nimet.

İtalya ile çevrili topraklarının üzerinde gezinirken Titano Dağının ve Adriyatik Denizinin eşsiz manzarasının tadına varabilir, fotoğrafçılığa merakınız var ise mükemmel kareler çekebilirsiniz.

Eğer gezilerinizde değişik lezzetlerin peşinden koşuyorsanız, San Marino'da kuzey İtalya mutfağının izlerini göreceğinizi belirtelim. Peynir, makarna ve et yemekleri San Marino mutfağının önde gelenleri. Piada ismiyle anılan ekmekleri ve San Marino şarabı yaklaşık 2000 yıllık bir geçmişe sahip. Varın lezzetini siz düşünün artık. 

San Marino'da vergisiz alışveriş edebilme imkanı komşusu İtayla'ya göre daha ucuz fiyatlar ile karşılaşmanızı sağlıyor. Koleksiyonerler için eşsiz seramikler ve 19'uncu yüzyıla ait ve sadece ülke sınırları içerisinde kullanılabilen pullar, ziyaretçilerin çokça dikkatini çeken ürünler.

San Marino her ne kadar Avrupa Birliği üyesi olmasa da İtalya'dan giriş yapan turistlere 10 günden daha az kalmak koşuluyla sınırlarını açıyor. Sadece 3 saatlik mesafede bulunan İtalya şehirleri Floransa ve Bologna, San Marino'ya yapacağınız günü birlik ziyaretleriniz için ideal konaklama noktaları olarak seçilebilir. İyi yolculuklar.
[post_ads]