Toyota bu yıl 45’incisi düzenlenen Tokyo Otomobil Fuarında yeni crossover konsepti olan Tj Cruiser’ı (Toyota Tj Cruiser Concept) tanıtmaya hazırlanıyor. Fuarda 25 Ekim ile 5 Kasım tarihlerinde sergilenecek olan Toyota Tj Cruiser tasarımıyla transporter tarzı bir minibüsün ferahlığı ile bir SUV’dan beklenen güç performansını aynı anda sunuyor.

Hayatta çalışmak gerektiği kadar dolu dolu yaşamanın gerektiğine inananlar için tasarlanmış Tj Cruiser’un adında yer alan “T” (Toolbox) harfi işlevselliği “J” (Joy) mutluluğu simgelerken “Cruiser” ise Toyota’nın Cruiser serisine atıfta bulunarak güç konusunda ne kadar da iddialı olduğunu haber veriyor.

Tj Cruiser’ın ilk olarak tamamen geriye yatan yolcu koltukları dikkat çekiyor. Tamamen geriye yatan yolcu koltukları sayesinde outdoor ekipmanlarınızı hatta 3 metreye kadar sörf tahtası ile bisikletinizi koyabileceğiniz bir alan ortaya çıkıyor. Koltukların arka tarafında bulunan bağlantı noktaları ise küçük çaplı malzemelerinizden tutun da büyük çaplı her türlü ekipmanınızı güvenle taşıma imkânı veriyor.

Tj’in arka tarafında yer alan geniş şekilde açılan kapı büyük boyuttaki malzeme ve ekipmanları kolay yükleme ve boşaltma yapmak için birebir. Yan tarafta bulunan sürgülü kapılar ise yükleme yapmak ve yolcular için kolaylık sağlayan bir diğer güzel özellik.

Bunların yanında, kaporta, çamurluk ve tamponda kullanılan özel kaplama, Tj Cruiser’ı başka bir obje ile ufak temas halinde çiziklere, ezilmelere ve kire karşı dayanıklı hale getiriyor.

Dört tekerden çekişli (4WD) olmakla beraber aynı zamanda hibrid bir model olan Toyota Tj Cruiser hakkında detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayın.
[post_ads]