Deniz kenarı bir restoranda yemek kadar keyiflisi yoktur. Peki derin maviliklerin altında iki kişilik bir masa ayırmak nasıl olurdu diye düşündünüz mü? Siz düşüne durun, New York-Oslo merkezli mimarlık firması Snohetta maviliklerin altında bir restoran düşüncesini gerçeğe dönüştürmek için kolları çoktan sıvadı.

Henüz bir konsept aşamasında olan Snohetta Underwater Restoran (Snohetta Underwater Restaurant) dışarıdan ilk bakışta bir denizaltının sadece uç kısmı görünen periskopuna benzeyen geniş beton bir yapıya benziyor. Norveç’in Baly köyüne inşa edilmesi planlanan bu konsept restoranın suyun altındaki kısmına indiğimizde ise, 11 metre genişliğinde okyanus altında olan biteni ağzı açık şekilde izleyebileceğimiz devasa bir panoramik camın bulunduğu restoran ile karşılaşıyoruz. Aynı anda 100 kişiye hizmet edebilen Snohetta Underwater Restoranın duvarları, okyanus altında meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz durumda müşterilerini korumak için 1 metre kalınlığında betondan duvarlara sahip olacak.

Snohetta Underwater Restoran hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. Aşağıdaki görsellere bakarak da Snohetta’nın bu projeyi bir an önce gerçeğe dönüştürmesi için dua edebilirsiniz.
[post_ads]