Jaguar Land Rover dünyamızı korumaya yönelik olarak 2020’den sonra üretilen araçlarının tamamının elektrikli opsiyonu olacağı konusunda çalışmaları olduğunu daha önce duyurmuştu ve bu duyuru ile paralel olarak Jaguar Land Rover, firmanın ilk plug-in hibrid modeli olan Range Rover Sport P400E’yi tanıttı.

Land Rover tarihinde bir dönüm noktasına işaret eden Range Rover Sport P400E’nin kaportasının altında 296 beygir gücünde 2 litrelik 4 silindirli bir klasik benzinli motorla beraber 114 beygirlik bir güç ortaya koyan elektrikli bir motor bulunuyor. P400E kaportasının altında yatan aslanlar sayesinde 100 km/s hıza 6,3 saniyede çıkabilme ve saatte 220 km maksimum hız gibi hayli etkileyici değerlere sahip. Bu iki motorun bir araya gelmesi ile beraber P400E’de toplamda 640 Nm’lik bir tork ile karşı karşıya kalıyoruz.

Ortalama 2 saat 45 dakikada şarj olabilen aracın elektrikli motoru klasik motor devrede değilken yaklaşık 50 km gidiyor. (Kabul etmek gerekir ki, P400E’nin diğer etkileyici değerlerin yanında sönük kalan bir değer).

P400E’nin bu teknik özellikleri dışında P400E’de bir Range Rover’da bir Land Rover aracından beklenen her türlü lüks mevcut. Jaguar Land Rover tarafından şimdiye kadar üretilen en lüks bilgi-eğlence sistemi olduğu iddia edilen Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi, pixel-laser LED farlar, gelişmiş çeki yardımı, bir el hareketinizle aktif hale gelen güneşlik lüks namına göze batan ilk özellikler.

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak Range Rover Sport P400E’nin ABD satış fiyatı 78.300$. Olacak. Araç hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
[post_ads]