Bu yıl 27 Ekim-5 Kasım tarihlerinde 45’incisi düzenlenecek Tokyo Otomobil Fuarında, (Tokyo Motor Show) Yamaha, fütürist tasarımlara sahip konseptleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yamaha’nın Motoroid, Motobot ve MWC-4 adını verdiği konsept modellerini sırasıyla tanıyalım.

Sürücüsüne eşsiz bir tecrübe yaşatmak için yapay zekanın kullanıldığı Yamaha Motoroid, Yamaha’dan yapılan resmî açıklamaya göre, kullanıcısı ile sanki yaşayan bir canlı gibi etkileşimde bulunacak ve kullanıcısının alışkanlıklarını zamanla tanıyarak sahibi için her zaman en iyisini yapmaya çalışacak.

Anında robota dönüşecek bir görünüme sahip Motoroid, sanki bir Transformers filminden çıkmış gibi. Bu nedenle Tokyo Otomobil Fuarında büyük bir iz bırakacağı kesin.

Yamaha’nın fuarda sergileyeceği bir diğer konsept ise yaklaşık iki yıl önce daha basit bir prototiple görücüye çıkardığı motosiklete binebilen robotu Motobot. Yamaha’dan yapılan açıklamaya göre Motobot geçen 2 yıl boyunca oldukça ilerleme kaydetmiş ve şu anda eskisinden oldukça yüksek hızlarda motosiklet kullanabiliyor.

Yamaha’nın 2017 Motobot planlarında saatte 200 km’yi geçmek ve bu sayede dünyaca ünlü MotoGP pilotu Valentino Rossi’ye meydan okumak olduğunu hatırlatalım.

Yamaha’nın ne kadar başarılı olabileceğini zamanla göreceğiz. Bu arada, Yamaha’nın "Valentino Rossi mi kazanır yoksa Motobot mu?" seçeneklerinin sunulduğu online bir oylama başlattığını da söyleyelim.

Yamaha tarafından fuarda sergilenecek diğer bir konsept ise Yamaha’nın MWC-4 adını verdiği sıfır emisyonlu elektrikli ATV’si. MWC-4’ün elektrikli olmasından ziyade en çok dikkat çeken özelliği ise “durum kontrol teknolojisi”ne (attitude-control technology) sahip olması. Yamaha bu teknolojinin klasik motorlarda bulamayacağınız sürüş zevkini ve rahatlığı getireceğini söylüyor.

Yamaha’nın Tokyo Otomobil Fuarını sallaması kesin olarak görünen modelleri hakkında şimdilik öğrenebildiklerimiz bu kadar. Bu nedenle, fuarın bir an önce başlamasını beklemekten başka çaremiz yok. Yine de Yamaha’nın sitesinden gelişmeleri takip etmek isterseniz lütfen tıklayın.