Dronlar hayatımıza girdiğinden beri birçok alanda kullanıldı ve günler geçtikçe her gün yeni bir kullanım alanı ile karşılaşıyoruz. Drone ile yolcu taşımak ise son dönemde revaçta olan kullanım alanlarından. Fütürist düşünce tarzına sahip bazı şirketler yolcu taşıma kabiliyetine sahip drone işine çoktan girdiler. Airbus Pop-Up, Drone Surefly, Volocopter şimdiye kadar ortaya çıkan yolcu amaçlı dronlardan birkaçı. Birkaç fütürist akla sahip girişimci tarafından tasarlanan ve şu an için deneme aşamasında olan Passanger Drone ise bu pazara en son giren insan taşıyabilen drone.

Geleceğin özel taksisi olarak tasarlanan iki kişilik Passenger Drone’da 16 rotor bulunuyor ve dronun kontrolü ise dokunmatik ekranı vasıtasıyla yapılıyor. Elektrikli olması nedeniyle emisyonsuz olan Passenger Drone dokunmatik ekran sayesinde tek bir tıkla hareketleniyor. Kullanıcıların kendi rotasını rahatlıkla oluşturabileceği Passenger Drone’da işlerin ters gitmesini engellemek için üst düzey otonom teknolojiler de mevcut.

200kg’a kadar yükleri taşıma ve trafiği kalabalık olan şehirlerde gitmek istenilen bölgeye hızlı ulaşım imkânı sunmakla birlikte, taksi veya özel araç olarak kullanılması planlanan Passenger Drone’un tam anlamıyla tamamlandığında 30 ila 35 dakika arasında değişen bir seyahat süresine, saatte yaklaşık 65 km’lik maksimum bir hıza ve 32 km’lik bir menzile sahip olacağı söyleniyor.

Passenger Drone hakkında detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayın. Bu arada Passenger Drone’un aşağıdaki ilk insanlı uçuşunu gösteren videosunu izlemeden geçmeyin.
[post_ads]