Daha önce 50 yıl içinde kızıl gezegen Mars’ta 1 milyon kişilik bir şehrin kurulabileceğini ve insanlığın devamı için bunun mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Elon Musk, 2024 yılından itibaren küçük bir toplulukla başlayarak Mars’ta hayatı gerçekleştirmenin planlarını yaptığını açıkladı.

Musk’ın şirketi SpaceX bu hayali gerçekleştirmek amacıyla 100 kişilik ve saatte 27.000 km kat eden BFR adını verdiği uzay araçlarını kullanmayı planlıyor. BFR uzay araçları dikey olarak inebileceğinden yeniden ve farklı görevler için kullanılabilecek.

Plana göre ilk olarak Ay’a gidilip bir üs kurulacak ve Ay’dan Mars’a 2022 yılında iki kargo görevi yapılarak yaşam için gerekli olan su bulunup altyapı oluşturulacak.

Bu aşama geçilip gerekli koşullar sağlandıktan sonra 2024 yılında ilk yolcular Mars’a doğru hareket edecek. Mars’ın ilk sakinleri geri dönüş için gerekli olan yakıtı üretmek amaçlı gerekli olan güneş enerji santrallerini kuracak ve dolayısıyla Dünya’ya geri dönüş mümkün olacak.

SpaceX, Mars’ta yaşamı gerçekleştirecek uzay araçlarını üretmek için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacak. Elon Musk böyle bir hayal için 7 yıl gibi çok kısa bir süreye sahip. Bakalım bundan 7 yıl sonra Elon Musk hayallerinin ne kadarını gerçekleştirmiş olacak?

Musk'ın gezegenler arası yolculuk için yaptığı "Making Humanity a Multi-Planetary Species" isimli detaylı açıklamayı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. (İngilizce)
[post_ads]