AirBeam TV geçen yıl geliştirdiği Mac uygulaması ile AirPlay yansıtma kullanarak Samsung Smart TV modellerine bilgisayarınızın ekran görüntüsünü kablosuz olarak aktarabilmemizi sağladı. Üstelik bunu Apple TV olmadan başarabiliyordunuz. Ve şimdide aynı işlevi iPhone ve iPad cihazlarınız ile yapabileceğiniz yeni bir uygulama ile karşımızda.


AirBeam TV ismiyle App Store'da yerini alan uygulama, iPhone ve iPad ekranınızı kablosuz olarak Samsung Smart TV modellerine aktarabilen ilk ve tek geliştirme. Hiç bir ek donanım veya yazılıma ihtiyaç duymadan sadece bir dokunuş ile rahatça kullanabiliyorsunuz.

iOS cihazınızın ekranını bir Samsung Smart TV'ye aktarabilmeniz için genellikle aracı kablo, Apple TV veya bazı "hack" işlemlerine ihtiyaç duyardınız. Geliştirici firmanın yaptığı açıklamaya göre, bütün bunlar olmadan basitçe görüntü aktarımı yapabilmek ReplayKit'in iOS 11'de kullanılması sayesinde olmuş. 

Video Technology şirketinin kurucusu ve yöneticisi Demid Borodin'in yaptığı açılama şöyle:

"WWDC 2017'de Apple ReplayKit'in fonksiyonelliğinin geliştirildiğini duyurdu. Bu durum MacOS platformunda popüler olan AirBeam TV uygulamamızın iOS cihazlarda da çalışabilmesi için bize kapıyı araladı ve bizde fırsatı değerlendirdik. Şimdi iOS 11 kullanabilen bütün modern iPhone ve iPad modelleri ile ekran görüntünüzü Samsung Smart TV ile paylaşmanız mümkün."

AirBeam TV uygulaması birazcık işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden sadece iOS 11 yüklenmiş iPhone 6S ve üstü, 5'inci nesil iPad ve üstü ile iPad Pro cihazlarda kullanabiliyorsunuz. İşlemin TV kısmına geldiğimizde ise daha rahatlatıcı bir manzarayla karşılaşıyoruz. Görüntü yansıtması yapacağınız Samsung Smart TV'nin 2012 ve üstü bir model olması yeterli.

Bütün bunların yanında bazı hususları da aktarmadan geçmeyelim. Öncelikle görüntü aktarımının, kullanılan cihaza bağlı olarak 1 ila 3sn. arasında gecikmeli gerçekleştiğini belirtelim. Yani oyun oynamak için pek uygun değil. DRM kullanılan ortamlarda (mesela Netflix) çalışmıyor. Son olarak görüntü aktarımını Safari üzerinde yaptığınızda "sesleri" aktaramıyor. Hemen karamsarlığa kapılmayın, daha binlerce uygulama ile bu AirBeam TV'yi rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

iPhone veya iPad için 17,99₺ olan fiyatı ile denemek isterseniz App Store'den indirmek için tıklayın.



Mac bilgisayarınız var ise daha da şanslısınız. Ekran görüntünüzü yansıtabileceğiniz TV modeli daha da fazla.

Mac - Sony TV eşleşmesi için AirBeam TV

Mac - LG eşleşmesi için AirBeam TV

Mac - Philips TV eşleşmesi için AirBeam TV

Mac - Android TV eşleşmesi için AirBeam TV

Mac - Fire TV eşleşmesi için AirBeam TV

Mac - Samsung TV eşleşmesi için AirBeam TV

Mac - Roku TV eşleşmesi için AirBeam TV