Son günlerde birçok dünyaca ünlü otomobil firması fütürist tasarıma ve özelliklere sahip konsept arabalarını görücüye çıkardı. Bu kervanda yerini alan bir başka otomobil firması ise en az diğer firmaların konsept arabaları kadar ilgi çekecek tasarım ve özelliklere sahip Renault Symbioz (Renault Symbioz Concept Car) modeli ile Fransız Renault.

Tamamen elektrikli olan ve otonom özelliklerin bulunduğu Renault Symbioz diğer konsept otomobillerden evinizin bir parçası olacak şekilde tasarlanması dolayısıyla ön plana çıkıyor. Symbioz’un iç kısmına baktığınızda araç otonom olarak ilerlerken sanki evinizdeymiş gibi hissedecek şekilde tasarlanmış. Kişiler arasındaki muhabbeti kolaylaştırarak sosyalleşmeyi sağlayan karşılıklı birbirine bakabilen koltuklar, bir evde kullanılan materyallere ve mobilyalara benzer özellikteki iç dekor bunun açık bir göstergesi. Ayrıca, aracın otonom olarak evin içine park ettiğini gösteren aşağıdaki video da Symbioz’un kullanılmadığı zamanlarda oturma odanızın ya da evinizin ekstra bir eklentisi olarak vakit geçirebileceğiniz bir bölümü olarak lanse edildiğini görebilirsiniz.

Renault’un geleceğinden esintiler sunan Symbioz’un teknik özelliklerinden bahsedecek olursak: Symbioz’un arka tarafında iki adet elektrikli motor mevcut ve bu motorlar aracın zemin kısmında bulunan bataryalar tarafından sağlanan enerji ile çalşıyor. Sadece 20 dakikada bataryaların %80 oranında şarj olabildiğini de söylemeden geçmeyelim. Renault tarafından yapılan açıklamaya göre bu bataryalar ile aynı zamanda elektrik kesildiği zamanlarda geçici olarak evin temel elektrik ihtiyacının karşılanması da planlanıyor. Ayrıca Renault Symbioz, farklı sürücü ve yolcuları tanıma özelliğine sahip. Bu sayede, daha önceki verilere göre her sürücü ve yolcuya göre ihtiyaç olan özellikleri otomatik olarak ayarlayabilecek. Bununla birlikte Symbioz evinizde bulunan akıllı cihazlarla direk olarak bağlanabilecek.

Renault Symbioz’un ne zaman gerçeğe dönüşeceği konusunda Renault’dan herhangi bir açıklama yapılmadı ama 2023 yılından önce üretime geçmesi beklenmiyor. 
[post_ads]