Uzaktan kumandalı ve canlı görüntü aktaran cihaz dendiğinde akla ilk drone’lar gelir sanırım. Turtle Rover bu mantıkla çalışan bir kara aracı.

NASA’nın Mars ya da Ay yüzeyi için tasarladığı araçları görmüşsünüzdür. Hani böyle bütün engelleri bağımsız süspansiyonlu tekerlekleri ile geçerler. Turtle Rover bu tarz araçlar örnek alınarak tasarlanmış bir hobi aracı.

Turtle Rover’da bağımsız süspansiyonlu 4 tane tekerlek bulunuyor. Her bir tekerlekte de ayrı birer motor mevcut. Bağımsız hareket eden tekerlekler sayesinde araç birçok engeli rahatça aşabiliyor.

Cep telefonu ya da tablet ile kontrol edilebilen Turtle Rover’ın üzerinde HD video kaydı yapabilen bir kamera bulunuyor. Kameranın aktardığı görüntü eş zamanlı olarak telefon ya da tabletinizin ekranından izlenebiliyor. İsteğe bağlı olarak video kaydı ya da fotoğraf çekimi yapılabiliyor.

Su geçirmeyen Turtle Rover ile her türlü hava ve arazi şartında kamera çekimi yapabilirsiniz.

Turtle Rover’ın üstü çok amaçlı bir platform olarak tasarlanmış. Yani buraya isterseniz robot kolunu takıp taşıma işleri yapabilir, isterseniz de profesyonel kameranızı koyup çekim yapabilirsiniz.

Turtle Rover bir Kickstarter projesi. 2018 Nisan ayında üretimi tamamlanacağı belirtilen aracın ön sipariş bedeli 1500 Euro. İlave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]