Sony RX0 hem görünüşü hem de özellikleriyle bir aksiyon kameradan farksız. Ama Sony kamerayı kompakt modelleri arasında listelemiş. O yüzden “Sony RX0 Aksiyon Kamera” gibi bir başlık atmadım.

Sony RX0 aslında bir aksiyon kameradan daha fazlasını sunuyor desek yanlış olmaz. Özelliklerine baktığınızda bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Kamera 1 inç’lik ve 15.3 megapiksel çözünürlükte CMOS sensöre sahip. Sensör küçük diye düşünmeyin çünkü kameranın boyutları yaklaşık olarak 6x4x3 cm ebatlarında. Yani gerçekten çok küçük. Bu boyuttaki bir kamera için gayet büyük bir sensör tercih edilmiş bana göre.

Çekim kalitesi ile ilgili özelliklerine devam edersek; 24 mm Zeiss lensi gayet başarılı bir seçim. 4K video çekebilen Sony RX0 “süper yavaş” çekim modu ve 1/32000’e kadar shutter hızı gibi özellikleri ile de öne çıkıyor. Kameranın maksimum çekim hızı ise saniyede 16 kare.

Sony RX0 kamerayı bir aksiyon kamera olarak niteleyeceğimiz özelliklerine bakarsak; 10 metre derinliğe kadar su geçirmeme, 2 metreden düşmelere karşı ve 200 kg’a kadarki darbelere karşı dayanıklılık gibi son derece “outdoor” özellikleri mevcut.

Saydıklarım öne çıkan özellikleri, bunların haricinde kameranın çekim kalitesi ve dayanıklılıkla ilgili ilave özellikleri de mevcut.

Sony RX0 kameranın satış fiyatı 700$. İlave bilgi ve sipariş için tıklayınız.
[post_ads]