Jaguar FUTURE-TYPE gelecek nesillerin hareket kabiliyeti gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış kişiye özel bir premium araç konseptidir. Araç bir anlamda da Jaguar’ın 2040 ve ötesi için vizyonuna işaret eden bir misyon üstlenmiş.

Konsept aracın kalbi “dünyanın ilk akıllı direksiyon simidi” olarak da tanımlanabilen parçası. Adına “Sayer” dedikleri bu parça görünüş olarak çok benzemese de aracın direksiyon simidi işlevini görüyor. Tek işlevi bu değil tabi ki de.

Sayer yüzlerce görevi yerine getirebilecek yetenekte, sesle etkinleştirilen ve yapay zeka (AI) sahibi bir direksiyon simididir.

Sayer’i otomobilinizi çağırma, müzik dinleme, masa rezervasyonu yapma gibi işlerde kullanılırken diğer taraftan ona buzdolabınızda ne olduğunu sorabilirsiniz. Sayer, talep ettiğinizde Servis Kulübü’ne üyeliğinizi bildirir. Tek mülkiyet veya otomobilinizi topluluğunuzda başkalarıyla paylaşma seçeneği sunan bu kulüp; otomobilin kendisine değil direksiyona sahip olmanızı amaçlıyor.

Konseptin asıl amacı insanları kişisel bir otomobil sahibi değil bir direksiyon sahibi yapmak. Bir çeşit yaşam asistanlığı görevi üstlenen Sayer ile ihtiyaç duyduğunuzda araç çağırıp istediğiniz yere gidebileceksiniz. İleri düzeyde sürüş ve trafik kabiliyetlerine sahip FUTURE-TYPE konsepti ve Sayer ile şehir yoğunluğu, trafik sıkışıklığı ve park etme gibi sorunlar da günümüze oranla çok daha makul seviyelere gelebilecek.

Unutmadan belirtelim; konsept tabiki de sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli olarak üretilmeyi amaçlıyor. Bu kadar teknolojinin üzerine içten yanmalı bir motordan bahsetmek abes olurdu zaten.

Bir çeşit yaşam asistanlığı görevi üstlenecek olan Sayer ve FUTURE-TYPE otomobil konsepti 2040 yılından itibaren hayatımıza girebilir.

FUTURE-TYPE konsepti hakkında ilave bilgi için tıklayınız.
[post_ads]