Yapay zekâ tartışmaları olağan seyrinden çıkıp felaket senaryoları eşliğinde çok farklı noktalara giderken, evinizin yeni üyesi olmaya aday kişisel robotunuz The Roboteam Temi’nin varlığından haberdar olmak umut verici bir gelişme.

Temi’den isteyin o yapsın. Temi sesle kontrol ediliyor ve üzerindeki 10 inç’lik ekranla isteklerinizi yerine getiriyor. Hava durumunu, haberleri, gelişmeleri sorun; yanınıza gelsin ve ekrandan cevaplasın. Mutlu aile pozları verin Temi fotoğraf çeksin. Uzaktaki akrabalarınızla görüntülü görüşme yapmak istediğinizi Temi’ye söylemeniz yeterli. Karşınıza gelir ve sizi istediklerinizle görüştürür. Yüz tanıma özelliği sayesinde sürekli yüzünüzü takip eder. Yani evin içinde iş yaparken görüntülü konuşmaya devam edebilirsiniz.

Eğer evinizin güvenlik, kapı, perde gibi sistemleri uzaktan kontrol edilebiliyorsa Temi’den perdeleri açmasını ya da kapıyı kilitlemesini de talep edebilirsiniz.

Geleceğin kişisel asistan robotu olmaya aday Temi, Kasım ayından itibaren 1000 ürünü ile testlere başlayacak. 2018 itibariyle 1500$ gibi bir rakamın altında satışına başlanacağı belirtiliyor.

The Roboteam Temi hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]