Mini aşağı yukarı bundan on yıl önce Mini E ile elektrikli araç piyasasına gireceğinin sinyallerini vermeye başlamıştı. Yıllar geçti ve Mini tamamen elektrikli olan yeni otomobili (Mini Electric Concept) ile Elon Musk’ın hayal ettiği dünyaya giriş yapmaya hazırlanıyor.

Motoru ve diğer teknik özellikleri ile ilgili henüz bir bilgi paylaşımı yapılmayan Mini Electric Concept’in temel olarak klasik Mini otomobillere benzediğini söyleyebiliriz. Ama bu yeni nesil elektrikli Mini, klasik versiyonlarına göre oldukça fütürist bir görünüme sahip.

Diğer elektrikli otomobillerde olduğu gibi kapalı ızgara ve hava girişleri bulunan bu geleceğin Mini’sinde, klasik Minilerden oldukça farklı göz alıcı LED ön farlar, daha agresif bir görünüm sağlayan yan paneller, ağırlığı minimumu seviyeye düşürmek ve dolayısıyla menzili uzun mesafelere çıkarmak için düşünülmüş 3 boyutlu yazıcı ile fiberglas materyalden üretilen 19 inç jantlar Mini Electric Concept’i klasik Mini otomobillerden ayıran fütürist detaylar.

Kalabalık kentlerde şehir içi ulaşım için tasarlanan Mini Electric Concept’in detaylı tanıtımı 2019’un Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarında yapılacak.
[post_ads]