Proterra sıfır emisyonlu ağır hizmet araçlarının tasarımında ve imalatında lider konumda olan bir Amerikan firması. Bugüne kadar ABD’deki 20 eyalette 42 farklı belediye, üniversite ve ticari işletmeye 400'den fazla araç satışı yapmış bir firma. Dayanıklılık ve enerji verimliliği ile öne çıkan Proterra ürünleri Amerika'nın Silikon Vadisi, Güney Karolina ve Los Angeles’ta bulunan ofislerinde tasarlanmış ve üretilmiş.

Önceki yıllarda tek şarjla 400-900 km bandında rekor denemelerine imza atan Proterra, yolcu otobüsü olarak tasarlanan yeni aracı Catalyst E2 Max ile tek şarjla 1772 km. giderek dünya rekorunu kırdığını açıkladı.

Ürün ya da yolcu taşıyan ağır nakliye araçları için en büyük maliyet yakıt olmalı. Tek şarjla 1772 km. yol gidebilen bir büyük yük kamyonu ya da yolcu otobüsü düşünün. Neredeyse sıfıra yakın maliyetle Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna kadar gidebilecek yani. Gerçekten muhteşem bir olay. Proterra Catalyst E2 Max, geleceğin ürün ve yolcu taşıma teknolojisinin geleceği boyuta işaret etmesi açısından son derece etkileyici bir araç.

Konu hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]