Hava taksi kavramına alışmaya başlayacağımız günler çok uzak değil. Drone tarzı yolcu araçlarının birçok prototipini tanıtımlarda görüyoruz. Bunların özellikle şehir içi ulaşımda kullanılmaya başlanacağı artık aşikar. Lilium da bu tarz bir hava ulaşım aracı. Ama çok önemli bir özelliği var; araç tamamen elektrikli.

Tamamen elektrikli Lilium dış görünüşü itibariyle küçük bir uçağı andırıyor. Daha önce tanıtımlarını yaptığımız modellerde kullanılan kocaman fakat az sayıdaki pallerin yerini daha fazla sayıda küçük paller almış. Bu şekilde tasarımsal olarak tek kanatlı bir uçak veya planöre benzer bir çizgi elde edilebilmiş. İki koltuklu prototipin deneme uçuşları yapılmış bile. 

Lilium klasik drone tarzı hava araçlarına benzer bir şekilde dikey iniş/kalkış yapabiliyor. Kalkıştan sonra ise kanatların içerisine yerleştirilmiş çoklu pervane sistemi yön değiştirerek uçağı ileriye doğru ittirmeye başlıyor. Süzülme hareketinden dolayı klasik drone’lara göre çok daha az enerji harcıyor.

Lilium tam şarjla 290 km. mesafeye kadar gidebiliyor. Havada ulaşabileceği maksimum hız ise saatte 296 km. Lilium bu hıza rağmen bir motosikletten daha az ses çıkarıyor.

Lilium bazı yatırımcıların dikkatini çekmiş ve şirket bugünlerde yatırım yapmak isteyen başka şirketlerden $90 milyonluk bir bütçeyi aldığını duyurmuş. Şirket bu parayı ekibini genişletmek, 5 koltuklu ve tek şarjla 480 km. mesafeye kadar gidebilen bir modeli üretmek için ayıracağını duyurmuş.

Lilium hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]