İzlediğimiz Hollywood filmlerinde ve PC oyunlarında sıkça görmüş ve belki de kullanmış olabilirsiniz. Susturucular. Susturucu konusu, keşfedildiği günden bugüne sürekli tartışma konusu olmuştur. Özel timlerin ve ajanların görevleri esnasında silahlarını gürültüsüz bir şekilde kullanabilmeleri fikri ile başlayan susturucu geliştirme çabaları, bu aletlerin özel timlerden çok suikast planlarında kullanılmaya başlanmasıyla uzun süre durduruldu. Gelişen durumlar ve ortaya çıkan ihtiyaçlar neticesinde dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde özel izinlerle ve sadece yetki verilen kişilerin kullanabileceği şekilde kanuni düzenlemeler yapılarak tekrar hayatımıza girmeye başladılar. 

Gel gelelim, namlu ucuna takılarak kullanılan bu aparatlar, silahların yüksek patlama sesini engelleyebilmesi için bir o kadar büyük boyutlu olarak tasarlanabiliyordu. Bu büyük boyutlar ise özel timlerin operasyonları esnasında silahlarını taşırlarken daha büyük sorunlar açabiliyor, sadece ihtiyaç duyulduğu an takılması fikri ise zaman kaybı yaratması nedeniyle pek uygun bulunmuyordu.

Şimdi size tanıtacağımız bu silah ise dünyanın ilk kendinden susturuculu silahı olması sebebiyle bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış. Evet yanlış duymadınız, bu tabancanın namlusuna haricen bir susturucu takılmasına gerek yok. Üstelik taşıdığı dahili susturucu ile beraber tabancanın boyutları da normalden farksız. Susturucu ve tabanca piyasasında büyük bir şok etkisi yaratan ve 9mm çapında her türlü fişeği kullanabilen Maxim 9 isimli bu alet standart Glock şarjörleri ile kullanılabiliyor. 

Susturucu teknolojisinin ne kadar geliştiğinin bir göstergesi olan Maxim 9, özel timler için harika bir gelişme olarak değerlendirilirken, yaklaşık $1,500'lık yurt dışı satış fiyatı ile arkamızı sağlam tutmamız konusunda da bir o kadar tehdit edici. Tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin. 
[post_ads]