Kampa, pikniğe gittiğimizde ateşi yakıp etrafına otururuz fakat ateşin etrafında olduğumuz sürece odunlardan veya kömürden çıkan duman takdir edersiniz ki büyük bir problemdir. Üstünüze duman gelir, nefes alamazsınız, gözleriniz yanar, kokusu üstünüze siner vs. Dumanın verdiği bu rahatsızlıktan kurtulmak için yapabileceğiniz tek şey duman ile köşe kapmaca oynamaktır. Kesinlikle hiç de iç açıcı bir durum değil. Kaliteli ve farklılık yaratan kamp ürünleri ile dikkat çeken Biolite bu köşe kapmaca oyununa Biolite Kamp Ocağı (Biolite FirePit) oldukça mükemmel bir çözüm bulmuş durumda.

Biolite Kamp Ocağı sahip olduğu özel sistem sayesinde yakacak olarak kullanılan odun veya kömürden klasik ocak ve mangallara göre çok daha az duman çıkmasını sağlıyor. Biolite Kamp Ocağının özel sistemini kısaca anlatacak olursak: ocağın USB ile şarj edilebilen turuncu renkli güç bataryasına bağlı fanı, ocağın ana bölümüne boylu boyunca stratejik bir şekilde yerleştirilmiş oksijen üfleyen hava kanallarına eşit şekilde gerekli oksijeni sağlayarak ocağın içinde bulunan kömür veya odunun daha verimli ve eşit şekilde yanmasını sağlıyor ve böylece kömür/odundan çıkabilecek dumanı minimum düzeye indiriyor. Diğer bir deyişle, bu sistem sayesinde yakacak olarak kullanılan madde maksimum seviyede ihtiyacınız olan şeye, ateşe, minimum seviyede ise dumana dönüşüyor.

Bununla birlikte, Biolite Kamp Ocağının fanının dört farklı hızda çalışabilmesi alevlerin yoğunluğunu ayarlayabilmenize imkân tanıyor. Yani, bazı şeylerin çabuk pişmesi gerektiğinde kökleyin fanı gitsin!

Biolite Kamp Ocağının 360⁰ şeffaf bir görünüme sahip olması ise outdoor ortamlarında şömine keyfi yaşamanız için düşünülmüş ocağın ilgi çeken bir diğer özelliği.

Dumansız Biolite Kamp Ocağı bir kickstarter projesi ve şu anda 199$’dan başlayan fiyatlarla ocak için ön sipariş verebilirsiniz. Ayrıca Biolite Kamp Ocağına kickstarter üzerinden sipariş verdiğiniz takdirde, ocağı kablosuz olarak şarj edebilmenize imkân sağlayan ve daha sonra 60$’a satılması planlanan ocağın solar taşıma kılıfına bedava sahip olabilirsiniz.

Dumansız Mangal olarak nitelendirebileceğimiz Biolite Kamp Ocağı hakkında ilave bilgi ve ön sipariş için lütfen tıklayın.
[post_ads]