Drone piyasası coşmaya devam ediyor. Mavic ve Spark ile küçük ama işlevsel drone pazarını ele geçiren DJI şimdi de Mavic Pro Platinum’u satışa sundu.

DJI Mavic Pro Platinum bir Mavic Pro güncellemesi. Peki, ne değişmiş derseniz iki önemli değişiklik söz konusu. Birincisi Mavic Pro’da 27 dakika olan uçuş süresi 30 dakikaya çıkarılmış. Diğer değişiklik ise aerodinamiği sayesinde % 60 daha az gürültüyle uçmasına imkân veren yeni pervane yapısı.

Bunların haricinde önemli bir değişiklik görünmüyor. Yani 4K video ve 12 megapiksel fotoğraf çeken kamera ve gimbal sistemi Mavic Pro ile aynı.

Uçuş süresinin 30 dakikaya kadar çıkarılması önemli bir değişiklik. Aradaki 3 dakikalık farkı küçümsememek lazım. Kalkış ve iniş süreleri ile bırakılan emniyet payı düşüldüğünde süre zaten belirtilen rakamın en fazla %80’ine kadar kullanılabiliyordu. Yani bu 3 dakikalık fark doğrudan 3 dakika fazla uçmak anlamına geliyor.

Pervanelerin aerodinamiği ile oynanarak gürültü azaltmasına gidilmiş. Bu da yine önemli bir özellik. Kullanım alanına göre daha az ses çıkmasının isteneceği zamanlar olur muhakkak.

DJI Mavic Pro Platinum’un satış fiyatı 1099$. Hakkında ilave bilgi almak ve sipariş etmek için tıklayınız.
[post_ads]