2017 Frankfurt Motor Show’da yer alan firmalardan biri de lastik üreticisi Continental. Firma ContiSense ve ContiAdapt olarak adlandırdığı iki yeni teknolojiyi otomobil tutkunlarıyla buluşturmuş. 

ContiSense teknolojisi lastik basıncını sürekli ve hassas bir şekilde ölçüp, patlama vs. durumlardaki değişiklikten sürücüyü anında haberdar eden bir sistem. 

ContiAdapt ise oldukça ilgi çekici bir teknoloji. Yeni sistem lastiğe entegre mikro kompresörler içeriyor. Bu kompresörler vasıtasıyla lastiğin basıncı isteğe bağlı olarak ayarlanıyor. Şöyle ki; zeminin durumuna göre lastik basıncını seçebiliyorsunuz. Dört zemin seçeneği bulunuyor; ıslak, kaygan, engebeli ve normal şeklinde. 

Malumunuz normal yollar için lastik basıncının yüksek olması dönme direncini azaltır. Buna bağlı olarak da yakıt azalır, aracın performansı ise artar. 

Ama iş engebeli, buzlu, ıslak zemine geldi mi durum değişir. Bu şartlarda lastik basıncının düşük olması gerekir. Böylece lastiğin tutunma yüzeyi genişler ve aracın yol tutuşu artar. 

ContiAdapt bu dört yol durumuna göre lastiği uygun basınca getiriyor. Bunu yapan bazı arabalar da mevcut malumunuz. Ama burada bir lastik teknolojisinden bahsettiğimizi tekrar hatırlatalım. 
Continental’ın yeni teknolojileri hakkında ilave bilgi için tıklayınız.
[post_ads]