2014 yılında, Ken Block o güne kadar geliştirilmiş en güçlü Mustang'i takipçilerine duyurmuştu. 1965 model olan bu araç dört tekerden çekiş ve 845 beygir gibi devasa bir güce sahipti. Bu aracı birkaç yıl kullandıktan sonra, Ken Block bunun yetersiz olduğu kanaatine vardı. Böylece geçen yıl kendisi ve muhteşem takımı ile beraber araca çeşitli eklemeler yaptı. İki adet turbo ve metanol enjeksiyon sistemi eklenen Mustang tam 1400 beygirlik bir güce ulaştı. İşin sonuna gelindiğinde Ken Block'un ağzından şu cümleler döküldü: " Sürüşü korku verici, bu alet adeta beni öldürmeye çalışıyor. Bugüne kadar sürdüğüm hiç bir şeye benzemiyor!"

Peki sizin de Ken Block'u bile korkutmayı başaran böyle bir aracınız olsa onu nasıl test ederdiniz? Onu Pikes Peak yokuşuna çeker, bütün sürüşü video kaydına alır ve adına da Climbkhana derdiniz değil mi? Kesin öyle yapardınız eminim.

Yaklaşık 20km'lik bir tırmanış, 156 tehlikeli viraj ve 4,267 metre rakımda, Ken Block bol bol Mustang'in kıçını savuruyor, cayır cayır lastik yakıyor ve inanılmaz driftler gerçekleştiriyor. Sadece ufak bir hatası onu uçurumdan aşağı atmak için yeterli. Neyse ki böyle bir durumla karşılaşmıyoruz. Çünkü gerçekten bir ustalık eseri ile karşı karşıyayız, videoyu izlediğinizde siz de hak vereceksiniz.

Ken Block'un bazı anlarda ölümle dans ettiğini izlerken biz bile yerimizde duramadık. Onun nasıl soğuk kanlılığını koruyarak 1400 beygirlik Mustang'i ile dans edebildiğiniz pek anlamış değiliz. İyi seyirler.
[post_ads]