Ayaklarınıza özel olarak uyum sağlayan termal teknoloji yeni bir şey değil aslında. Kayak ve snowboard gibi sporlarda kullanılan botlarda bu teknoloji mevcut. Nedendir bilinmez, hiç bir firma bu güzel işlemi doğa yürüyüşü yapan insanlar için kullanmayı düşünmedi. Ta ki bu güne kadar. Tecnica, kısa bir süre önce Forge serisi bir hiking botu geliştirdiğini ve bunun ilk thermoform yürüyüş botu olacağını duyurdu.

Tecnica'nın C.A.S. (Custom Adaptive Shape - Özel Adaptiv Şekil) teknolojisi ile üretilen bu botlar sadece 20 dakika içerisinde ayağınızın şekline göre kendini yeniliyor. Tek güzel olan şey sadece sizin ayağınıza özel şekil alması değil tabi, kevlar bağcıklar, geliştirilmiş dikiş özellikleri ve EVA iç kaplama ile Vibram Megagrip taban sayılabilecek diğer harika özellikleri arasında yerlerini alıyor. Forge ve Forge S olarak iki ayrı modelle piyasaya çıkacak olan bu doğa yürüyüşü botlarının her ikiside Gore-Tex'in yeteneklerini taşıyor. Birinin nubuk diğerinin ise deri yüzeye sahip olacağı söylenen Forge serisinin thermoform özelliğe sahip ilk hiking botları olması piyasada ciddi bir hareketlenme ile beraber diğer firmaların da bu özelliklerde botlar geliştirmesini sağlayabilir.

Fiyatı hakkında henüz bir açıklama bulunmasa da, outdoor tutkunlarının her ne pahasına olursa olsun sahip olmayı isteyeceği Tecnica Forge Thermoform Botlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz tıklayın.
[post_ads]